Hokej v číslech: Pech nebo Pospíšil. TOP 5 hráčů týdne

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

Extraliga se blíží do konce základní části, opět tak přichází naše tradiční statistická rubrika pětice nejlepších hráčů za minulý týden.

Lukáš Pech (Ú, HC Sparta Praha)

Sparta odehrála v minulém týdnu pouze jedno utkání, ale Lukáš Pech v něm předvedl takový výkon, že v našem výběru nemůže chybět. Výhru nad Mladou Boleslaví 6:2 totiž Pech režíroval hned pěti body, když si připsal jednu branku a čtyři asistence, tři z nich byly navíc primární. Tvůrčí schopnosti Pecha ukazuje i sedm přihrávek na střely spoluhráčům a celkem pět vytvořených šancí. Sparta s Pechem na ledě při hře 5 na 5 Mladou Boleslav přestřílela 11:5, vstřelila tři branky a žádnou neinkasovala.

Tomáš Pospíšil (Ú, HC VERVA Litvínov)

Posila v podobě Tomáše Pospíšila zatím Litvínovu vychází. Tento útočník má na kontě v sedmi zápasech už devět bodů. Pět z nich si připsal minulý týden, a proto je i v našem výběru. I díky němu si Litvínov připsal důležité výhry, když ve třech utkáních ztratil pouze jeden bod. Pospíšil bodoval ve všech třech utkáních, navíc ve všech z nich vstřelil gól. Kromě toho prověřil brankáře soupeřů jedenácti střelami a vytvořil dvanáct šancí. Při hře 5 na 5 s ním na ledě měla Verva šest vstřelených a pouze dva obdržené góly.

Patrick Kudla (O, HC VERVA Litvínov)

Stejně jako u Pospíšila se příchod kanadského obránce Patricka Kudly jeví jako dobrý tah. Kudla si připsal ve třech zápasech – na obránce vynikajících – pět bodů, když vstřelil dvě branky a na tři přihrál. Celkově si připsal šest střel na branku a na dalších šest pokusů přihrál spoluhráčům. A podíl měl i na pěti střeleckých pokusech z prostoru slotu. Navíc s ním na ledě měl Litvínov 100% gólovou bilanci, když vstřelil osm gólů a žádný neinkasoval.

Milan Doudera (O, HC Oceláři Třinec)

Třinec odehrál v minulém týdnu zápasy jako den a noc, když prohrál s Litvínovem 2:5, poté však porazil Karlovy Vary 6:2. Právě proti Varům zazářil Milan Doudera, který se na výhře podílel dvěma góly a jednou asistencí. Byl také u pěti vstřelených branek Třince. Ve dvou odehraných zápasech si Doudera připsal pět střel na branku a pět nahrávek na střely. Aktivní byl také v rozehrávce, když zaznamenal deset úspěšných výstupů z vlastní třetiny a šest vstupů do útočného pásma.

Marek Čiliak (B, HC Kometa Brno)

Kometa potřebovala po špatných výsledcích zabrat, a to se jí i díky Marku Čiliakovi povedlo. Slovenský brankář vychytal Brnu dvě výhry: proti Hradci Králové a Zlínu. Ve dvou zápasech inkasoval čtyři branky – a to ze 75 střel, předvedl tak 71 úspěšných zákroků. Jeho úspěšnost se zastavila na 94,7 %. V porovnání s průměrným brankářem pak Čiliak chytil 4,51 gólu navíc. Především proti Hradci Králové byl hlavním strůjcem zisku tří bodů, když Kometa zvítězila pouze 2:1. Pokud by na místě Čiliaka stál průměrný gólman, inkasoval by o 2,52 branky více.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz