Hokej v číslech: Pět důvodů, proč Třinec vyhrál titul

Není to obhajoba, na kterou jsme zvyklí, ale hokejisté Třince jsou podruhé za sebou vítězi Tipsport extraligy! Pojďme se podívat, prostřednictvím statistik, na pět důvodů, proč právě oni ovládli letošní ročník nejvyšší soutěže.

HVĚZDY... Žádný úspěšný tým se nemůže obejít bez velkých hvězd, což ve finálové sérii platilo dvojnásob. Zatímco Liberec přišel na pátý zápas o Birnera či Grígera, za Třinec všechna velká jména nastoupila. Ale nebylo to jen o posledním utkání, první lajna Ocelářů Stránský-Vrána-Růžička své protihráče přestřílela ve finále 28:16 na střely a 3:1 na góly.

ONDŘEJ KACETL... Vyřazovací boje píšou příběhy nečekaných hrdinů. V případě Ocelářů je jím Ondřej Kacetl. Ten začátek sezony strávil v první lize, kde chytal výborně a vysloužil si šanci v Třinci. Využil ji dokonale – v play off ovládl všechny důležité brankářské statistiky (při hře 5 na 5 měl 96,4% úspěšnost a průměr 7,51 vychytaných gólů nad průměr soutěže) a se šesti nulami vytvořil nový extraligový rekord. Čisté konto udržel v obou posledních utkáních.

PŘESILOVKY... Při pohledu na třineckou sestavu není složité vydedukovat, že by Slezané mohli mít výborné přesilovky. A vskutku, ve vyřazovacích bojích využili 19 ze 64 příležitostí a s 29,69% úspěšností ovládli statistiku početních výhod. Dařilo se jim i proti Liberci, když vstřelili šest přesilovkových gólů, z toho dva v posledním zápase.

TŘETÍ LAJNA... Klišé, ale opět se potvrdilo – v případě vítězných týmů to nikdy nejsou jen hvězdy, které rozhodují, ale i ti „druzí”. Ocelářům takhle ze zálohy přispívala jejich třetí lajna Michal Kovařčík (6+3), Michael Špaček (2+12) a Jack Rodewald (6+3). Společně se při hře 5 na 5 postarali o pět gólů, stejný počet přidali v početních výhodách.

PEVNÁ OBRANA... Možná se to málo zmiňuje, ale lví podíl na titulu Varaďových svěřenců mají obranné řady. Vždyť Bílým Tygrům dovolily v pěti zápasech jen šest gólů! Martin Gernát, Milan Doudera, David Musil, Tomáš Kundrátek a Ralfs Freibergs tvořili páteř třinecké defenzivy, doplnili je Marián Adámek, Jan Jaroměřský a Jan Zahradníček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz