Hokej v číslech: Predikce zápasů 40. kola extraligy

Díky našemu modelu Game Score vám přinášíme kromě predikcí sezony i predikce jednotlivých zápasů. Jaké tipy nabízíme (nejen) sázkařům před nedělními zápasy Tipsport extraligy?

Dnešní kolo

Dnes nás čeká téměř kompletní program už 40. kola základní části. Jediným zápasem, který se neodehraje, je utkání Karlových Varů s Třincem. Největším favoritem dne je pražská Sparta, která hostí České Budějovice a v novém roce má fantastickou formu.

Kromě toho jsou větším či menším favoritem všechny domácí celky. Kromě Sparty však mají všechny týmy šance v našem modelu menší než 60 % a s velkou pravděpodobností nás tak čeká spousta vyrovnaných a zajímavých soubojů.

Naše tipy

Litvínov (1,90)

Zatímco model Litvínov favorizuje, sázkové kanceláře vidí jeho souboj s Kometou Brno jako vyrovnaný. To nám tak dává výhodu na straně Vervy, která v pátek odehrála poměrně vyrovnaný duel v Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav (2,74)

Právě poslední soupeř Litvínova je naším druhým dnešním tipem. Mladá Boleslav se představí v Hradci Králové, kde sice není favoritem, ale zároveň ani tak velkým outsiderem, za jakého ji považují sázkové kanceláře. Boleslav se navíc může pyšnit jedním z nejlepších poměrů střeleckých pokusů a očekávaných gólů. Její problém tkví v zakončení, ale jak se říká – "Trust the process." – protože tyto statistické ukazatele nahrávají brzkému úspěchu.

Aktualizace: Poté co Mountfield zveřejnil, že se potýká s virózou, kurz na Mladou Boleslav rapidně klesl, hluboce pod výhodu ve srovnání s modelem.

Poznámka: Čísla v závorce za jménem týmu jsou vypsané kurzy sázkové kanceláře Tipsport na výhru daného týmu do rozhodnutí.

O modelu Game Score

Jak funguje model Game Score, si můžete přečíst zde. Před letošní sezonou doznal náš model několika změn, o kterých se můžete více dozvědět v tomto článku. Jak z něho vychází samotné predikce, je podrobněji popsáno tady.

V predikcích jednotlivých zápasů hraje hlavní roli aktuální soupiska týmu, která počítá se zraněními nebo zápasovými tresty. Tu zde zobrazuje xWin% daného týmu. Faktorem je i domácí prostředí, když během posledních tří sezon vyhrály domácí celky více než 55 % zápasů.

Šance jednotlivých týmů v zápase jsou stanoveny na základě výsledků 50 000 simulací. A právě z procentuální šance na výhru daného týmu vychází i kurz, který najdete v posledním sloupci. V minulé sezoně náš model správně určil vítěze utkání v 64 % případů. V letošním ročníku model prozatím správně odhadl vítěze zápasu v 67 % případů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz