Hokej v číslech: Predikce zápasů 6. kola extraligy

Díky našemu modelu Game Score vám přinášíme kromě predikcí sezony i predikce jednotlivých zápasů. Právě od nich se pak odvíjí predikce na celou základní část.

Po nedělním pátém kole dnes pokračuje extraliga pěti zápasy 6. kola, šestý duel se pak odehraje zítra, a to mezi Hradcem Králové a Třincem. Právě Oceláři se v posledním zápase proti Kometě stali prvním týmem, který měl v rámci našeho modelu šance na výhru větší než 60 % a nezvítězil. Roli lehkého favorita pak v minulém zápase "neproměnil" ani Litvínov, který prohrál s Kladnem.

Dnešní kolo

Kladno bude chtít na výhru navázat v Karlových Varech, kde však bude v pozici outsidera. V té je i Zlín, který má ze všech týmů na ledě Liberce prozatím vůbec nejmenší šance na výhru v zápase, a to jen lehce přes 26 %. Liberec si určitě bude chtít v domácím prostředí spravit chuť po prohře v Mladé Boleslavi, a má k tomu výborné předpoklady. Naopak průběžného lídra tabulky čeká další velmi těžký zápas, na ledě Sparty. Vyrovnané zápasy lze očekávat i v Českých Budějovicích a zítra v Hradci Králové.

Naše tipy

Kladno (2,94)

Kladenští Rytíři jdou sice do zápasu s Karlovými Vary v roli outsidera, po výhře nad Litvínovem však s určitou psychickou vzpruhou. Domácí Energii navíc chybí zraněný Jiří Černoch, a její dosavadní úspěch závisel především na solidní úspěšnosti střelby a zákroků, kterou mají Karlovy Vary při hře 5 na 5 třetí nejlepší. Šance Kladna pak v našem modelu vyznívají lépe než u sázkových kanceláří.

Litvínov (1,95)

Do Litvínova přijede pardubické Dynamo, které mělo v nedělním kole volno. Pardubicím budou chybět dva obránci základní sestavy, když Ondřej Vála s Dennisem Robertsonem vyfasovali zápasové tresty. Litvínov tak má velmi solidní příležitost odčinit v domácím prostředí zaváhání s Kladnem. Do sestavy Vervy se navíc už vrátil uzdravený Marek Hrbas, který je vítanou posilou.

Mladá Boleslav (2,55)

Ve šlágru kola nás čeká další souboj dvou velkých aspirantů na úspěch. Mladá Boleslav si v posledním kole doma poradila s Libercem, Sparta pak přemohla v prodloužení Plzeň. Zatímco Mladá Boleslav tradičně patří k nejsilnějším týmům v rámci poměru střeleckých pokusů a očekávaných gólů, úspěch Sparty stojí především na střelecké úspěšnosti, tu má při hře 5 na 5 větší než 17 %. V rámci tvorby šancí se však prozatím nachází v extraligovém průměru. Náš model tedy šance v tomto zápase vidí mnohem vyrovnanější než sázkové kanceláře a na straně hostů tak leží zajímavá příležitost.

Poznámka: Čísla v závorce za jménem týmu jsou vypsané kurzy sázkové kanceláře Tipsport na výhru daného týmu do rozhodnutí.

O modelu Game Score

Jak funguje model Game Score, si můžete přečíst zde. Před letošní sezonou doznal náš model několika změn, o kterých se můžete více dozvědět v tomto článku. Jak z něho vychází samotné predikce, je podrobněji popsáno tady.

V predikcích jednotlivých zápasů hraje hlavní roli aktuální soupiska týmu, která počítá se zraněními nebo zápasovými tresty. Tu zde zobrazuje xWin% daného týmu. Faktorem je i domácí prostředí, když během posledních tří sezony vyhrály domácí celky více než 55 % zápasů.

Šance jednotlivých týmů v zápase jsou stanoveny na základě výsledků 50 000 simulací. A právě z procentuální šance na výhru daného týmu vychází i kurz, který najdete v posledním sloupci. V minulé sezoně náš model správně určil vítěze utkání v 64 % případů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz