Hokej v číslech: Predikce zápasů 7. kola extraligy

Díky našemu modelu Game Score vám přinášíme kromě predikcí sezony i predikce jednotlivých zápasů. Právě od nich se pak odvíjí predikce na celou základní část.

Šesté kolo bylo z pohledu modelu pro favority nevydařeným dnem. V šesti zápasech totiž zvítězily pouze dva celky s vyšší šancí na výhru. Liberec měl proti Zlínu šance téměř tři čtvrtiny, prozatím největší v průběhu sezony, ani tak nezvítězil. To je zkrátka hokej. Přední celky tak dnes mají šanci na nápravu, když po včerejší předehrávce pokračuje 7. kolo zbývajícími šesti zápasy.

Dnešní kolo

Největšími favority dne jsou Mladá Boleslav s Pardubicemi, kteří mají šance přes 60 %. Naopak velmi vyrovnané utkání slibuje střet Olomouce s Hradcem Králové. O další body se pak v záchranářském souboji bude snažit Zlín, který přivítá Karlovy Vary. Kladno čeká těžší soupeř v podobě mistrovského Třince. A zajímavý souboj nabízí jistě i utkání Plzeň – Brno, kde mají výhodu domácí.

Naše tipy

Vítkovice (3,09)

Mladá Boleslav se drží v popředí tabulky, porazila silný Liberec, ale poslední utkání se Spartou ji hrubě nevyšlo, když Boleslav prohrála 1:3. Především ji však Sparta přehrála výrazně co do počtu vytvořených šancí. Vítkovice prozatím stihly odehrát pouze tři zápasy, a dvakrát se radovaly z výhry. Ve všech zápasech ale byly lepším týmem a v Boleslavi by tak mohly překvapit.

Plzeň (1,85)

Vyrovnaný zápas mezi Plzní a Kometou Brno očekávají sázkové kanceláře i náš model. Ten je však přeci jen o něco více na straně Škodovky, která v domácím prostředí potřebuje bodovat. S kurzem 1,85 výhoda leží právě na její straně.

Hradec Králové (1,95)

Mountfield prozatím působí nenápadně, při pohledu na pokročilé statistiky však sezonu začal výborně. Naposledy i velmi dobře rozehrál utkání s Třincem, kde se dostal do dvougólového vedení. To však neudržel a prohrál 2:3. Tuto porážku tedy dnes budou chtít hráči Hradce Králové jistě odčinit. A nám k tomu nahrává i kurz 1,95, když sázkové kanceláře vidí utkání jako téměř vyrovnané a do role lehkého favorita řadí spíše Olomouc. Náš model se naopak přiklání lehce na stranu Mountfieldu.

Poznámka: Čísla v závorce za jménem týmu jsou vypsané kurzy sázkové kanceláře Tipsport na výhru daného týmu do rozhodnutí.

O modelu Game Score

Jak funguje model Game Score, si můžete přečíst zde. Před letošní sezonou doznal náš model několika změn, o kterých se můžete více dozvědět v tomto článku. Jak z něho vychází samotné predikce, je podrobněji popsáno tady.

V predikcích jednotlivých zápasů hraje hlavní roli aktuální soupiska týmu, která počítá se zraněními nebo zápasovými tresty. Tu zde zobrazuje xWin% daného týmu. Faktorem je i domácí prostředí, když během posledních tří sezony vyhrály domácí celky více než 55 % zápasů.

Šance jednotlivých týmů v zápase jsou stanoveny na základě výsledků 50 000 simulací. A právě z procentuální šance na výhru daného týmu vychází i kurz, který najdete v posledním sloupci. V minulé sezoně náš model správně určil vítěze utkání v 64 % případů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz