Hokej v číslech: Řekni, kde ty góly jsou…

Filip Novotný. | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

30. listopadu 2022, 16:32

David Zlomek

Zatímco v neděli nás hokejisté na extraligových stadionech bavili spoustou gólů a dramatickými zápasy, v úterý to byl opak. I tak se ale našlo spoustu zajímavých statistických perliček.

Ještě nechoďte! Komu se na stadionu nechtělo čekat na konec zápasu a odešel, tak prohloupil, a to hned ve čtyřech případech. Ve čtyřech utkáních totiž padl gól v poslední minutě a půl! Věc velmi nevídaná.

Ze střelce nahrávačem? V poslední době to tak vypadá! Dominik Lakatoš sice patří mezi elitní střelce současné sezony, avšak v posledních šesti utkáních posbíral stejný počet asistencí. Naposledy přispěl nahrávkou k výhře proti Kladnu, a to hned dvakrát.

Série u konce. Mluví se o tom sice všude, avšak byl by hřích to nezmínit. Pardubicím se nepodařilo podruhé během tří dnů utéct hrobníkovi z lopaty, Liberec tentokrát vedení 1:3 (na rozdíl od Komety) udržel a slavil tři body. Vítězná série Pardubic tak končí na prokleté třináctce.

15:46, zaslíbený to čas. Roman Horák strávil v posledních dvou zápasech na ledě naprosto shodnou porci času, a sice 15 minut a 46 vteřin. A vypadá to, že číslo je vskutku kouzelné. V neděli proti Kladnu si totiž útočník Sparty připsal tři body, proti Třinci spustil jediným gólem utkání více než minutu před koncem totální euforii. 

Litvínovský JJ. Litvínov sice ze zápasu proti Plzni odcházel zklamaný, ale přeci jenom se našlo jedno pozitivum. Lotyšský bek Janis Jaks zazářil, vstřelil dvě branky a na ledě strávil přes pětadvacet minut. Na tradičního maratonce Zámorského na protější straně však neměl, ten šel přes půl hodiny!

Střelci zaspali. Brankáři si v Brně mohli plácnout. Dominik Furch i Jan Lukáš udělali absolutní maximum, za celý zápas za sebe nepustili ani jeden puk. Ani v nájezdech to střelcům moc nešlo, prosadil se pouze domácí Radek Koblížek.

Dominance na vhazování. Ze zápasu mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví se toho opravdu moc zajímavého nestalo, avšak přeci jedna statistická perlička zaujala. Útočník Mountfieldu Christophe Lalancette totiž zapsal famózní úspěšnost na vhazování. Z devatenácti jich vyhrál hned třináct, tedy 68 % z nich!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz