<

Hokej v číslech: Statistické zajímavosti po třech extraligových kolech

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Tipsport extraliga má za sebou tři kola a už po nich je zřejmé, že Dominik Kubalík přes léto nezapomněl dávat góly. Plzeňský kanonýr si ale bude muset dávat pozor například na důrazného Sparťana Richarda Nedomlela, který začal sezonu dvanácti hity.

26 individuálních střeleckých pokusů během tří zápasů. Není ranky, není branky, říká si navrátilec do Plzně Dominik Kubalík. I díky časté střelbě je se čtyřmi góly momentálně nejlepším extraligovým kanonýrem. Z 26 Kubalíkových střel bylo čtrnáct na bránu, osm šlo mimo a čtyři zblokoval soupeř. 

Obránce Kotvan má skvělé Corsi. Když je Oldrich Kotvan mezi mantinely a hraje se v pěti proti pěti, Mladá Boleslav své soupeře výrazně přestřílí – s Kotvanem na ledě při rovnovážném stavu vyslala 65 střel, sama přitom musela čelit jen 29 ranám.

Bryhnisveen střílí a... nic. Jihlavský obránce Nicolai Bryhnisveen vystřelil během tří zápasů hned sedmnáctkrát, jenže soupeřův brankář musel zlikvidovat jen tři jeho pokusy. Dvě Bryhnisveenovy rány totiž letěly mimo a hned dvanáct střel zblokovali protihráči!

Plzeň – Olomouc 10:0. Proslulá olomoucká defenziva v Plzni vybouchla. Indiáni vystřelili na Branislava Konráda 35x, což ještě není tak velké číslo, víc jak polovina těchto střel ale byla ze SEMTEX zóny, tedy z místa před brankou, ze kterého statisticky padá nejvíce gólů.

Takhle vypadá mapa plzeňských střel z úterního debaklu.

Běž hrát! Nejvytíženějším hráčem dosavadního průběhu sezony je chomutovský obránce Brett Flemming. Trenér Vladimír Růžička mu na ledě dopřává přes 25 minut za zápas. Až za Flemmingem jsou v ice-timu Jakub Krejčík, Vladimír Roth nebo Marek Trončinský.

Ice-time kvete v každém věku. Z juniorů (tj. hráčů ročníku narození 1998 a mladší) si zatím nejvíc zahraje olomoucký bek Jakub Galvas, konkrétně přes čtrnáct minut v jednom utkání. Přes deset minut stráví na ledě také Jakub Lauko, David Kvasnička a Martin Kaut.

Na led jde Mertl a smrdí to gólem. Při hře v pěti proti pěti patří plzeňský Tomáš Mertl k nejnebezpečnějším extraligovým hráčům. Během tří zápasů měl v rovnovážném stavu osm individuálních šancí, tj. střel ze SEMTEX zóny (= prostor před brankou, ze kterého statisticky padá nejvíce gólů). Dalších čtrnáct šancí pak měli jeho parťáci z formace. Sám byl přitom pouze u čtyř šancí soupeře.

Na mě si nepřijdeš! Nejlepší úspěšnost na buly má olomoucký Jakub Herman – ze 34 vhazování vyhrál 24. 

Obránce, nebo brankář? Vítkovický bek Lukáš Klok už stihl zblokovat dvanáct střel!

Nedomlel to mele. 193 centimetrů vysoký obránce Sparty Richard Nedomlel má po třech zápasech ve statistikách už dvanáct hitů.

Na co ty přesilovky máme? Plzeň a Pardubice stále čekají na první přesilovkový gól. Naopak Chomutov zatím využil 37,5 procent početních výhod.

Tak hrajeme v oslabení, no a có, no a có... Litvínov ubránil všech dvanáct přesilovek soupeře. Jaký to rozdíl oproti Mladé Boleslavi, která v jedenácti oslabeních dostala čtyři góly.

Třinecké speciální formace šlapou. Oceláři mají velmi dobrou úspěšnost oslabení a zároveň i přesilovek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz