Hokej v číslech: TOP 10 nejproduktivnějších hráčů v přepočtu na čas

Foto: Tomáš Bouda, hcsokolov.cz

Jak by vypadalo kanadské bodování, kdyby se do úvahy bral i ice time jednotlivých hokejistů? Do žebříčku jsme zařazovali hráče s alespoň 100 odehranými minutami.

1. Jaromír KVERKA (Ú, HC Baník Sokolov)
Víc branek než Sokolov dal zatím jen Prostějov. Je opravdu nečekané, v jaké střelecké pohodě Baník hraje. Odráží se to i na individuálních statistikách. Kverka vynechal čtyři zápasy kvůli zranění, respektive nemoci, přesto je v kanadském bodování hodně vysoko.

Zápasy: 8
Kanadské body: 12 (7+5)
Body za 60 minut: 5,07

2. David BŘEZINA (Ú, VHK ROBE Vsetín)
Poctivý hokejista s výborným přístupem opět táhne Vsetín. Pokud se mu letos konečně vyhnou zranění, mohl by pomýšlet v celkových statistikách na přední příčky.

Zápasy: 9
Kanadské body: 10 (5+5)
Body za 60 minut: 4,88

3. Michal GUT (Ú, HC Baník Sokolov)
Podobné výkony juniora první liga dlouho nezažila. Gut původně trénoval v Kadani, nakonec ale odešel do Sokolova a tam dává skoro gól na zápas. Nyní je na kempu s reprezentací. Vrátí se po mistrovství světa juniorů zpátky do Sokolova, nebo už zůstane za mořem?

Zápasy: 9
Kanadské body: 11 (7+4)
Body za 60 minut: 4,83

4. Tomáš GUMAN (Ú, Rytíři Kladno)
Kladno je sice v tabulce až osmé, ale není to tak hrozné, jak by se podle tohoto postavení mohlo zdát. Má odehráno o dva zápasy méně než lídr z Jihlavy, na kterého přitom ztrácí pět bodů. Hned sedm Rytířů už se dostalo přes hranici deseti kanadských bodů. Patří mezi ně i Guman, v přepočtu na čas nejefektivnější hráč Kladna.

Zápasy: 10
Kanadské body: 11 (3+8)
Body za 60 minut: 4,72

5. Tomáš PITULE (Ú, Rytíři Kladno)
Pro Kladno je důležité, že se dokážou prosazovat i hráči z druhé vlny. Že útok není závislý jen na Marku Račukovi nebo Tomáši Plekancovi. Pitule je typickým příkladem: na ledě není jen kvůli gólům, přesto i v této činnosti Kladnu dost pomáhá.

Zápasy: 11
Kanadské body: 12 (6+6)
Body za 60 minut: 4,53

6. Ondrej ŠEDIVÝ (Ú, HC Frýdek-Místek)
Šedivý je aktuálně nejlepším střelcem soutěže a jejím druhým nejproduktivnějším hráčem. Vysoko je i v přepočtu statistik na čas. Bodem se podílel na 42 % branek svého týmu.

Zápasy: 12
Kanadské body: 16 (9+7)
Body za 60 minut: 4,37

7. Petr MRÁZEK (Ú, LHK Jestřábi Prostějov)
Hokej v jeho podání vypadá jednoduše: prostě si vezme puk, najede si mezi kruhy a rychlou střelou švihem skóruje. Má jednu z nejrychlejších a nejpřesnějších ran v lize. 

Zápasy: 13
Kanadské body: 16 (7+9)
Body za 60 minut: 4,34

8. Matouš KRATOCHVIL (Ú, HC Stadion Vrchlabí)
Vrchlabí zatím překvapuje a drží krok s favority. Klíčové je, že se poslední zápasy začaly prosazovat i další lajny, nejen ta úderná okolo Tomáše Nouzy. Září především Matouš Kratochvil. Osm ze svých jedenácti bodů získal v posledních pěti zápasech.

Zápasy: 11
Kanadské body: 11 (6+5)
Body za 60 minut: 4,31

9. Martin PROCHÁZKA (Ú, HC Stadion Litoměřice)
Loni na Vsetíně to nebylo úplně ono: zajímavých záblesků tam bylo dost, celkově ale hráli v týmu prim jiní. Zato v Litoměřicích stojí ofenziva především na něm a jeho dvou parťácích z lajny: Matěji Beranovi a Patriku Miškářovi.

Zápasy: 10
Kanadské body: 12 (5+7)
Body za 60 minut: 4,28

10. Matěj BERAN (Ú, HC Stadion Litoměřice)
Momentálně vede kanadské bodování soutěže. Vzhledem k tomu, že se jeho ice time ale pohybuje okolo dvaceti minut, v přepočtu na čas je "až" desátý. Nicméně po ofenzivní stránce je jednoznačným lídrem mužstva, na ledě působí dominantně.

Zápasy: 12
Kanadské body: 17 (8+9)
Body za 60 minut: 4,21

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz