Hokej v číslech: Třinec má nový rekord! Motor se mu přiblížil

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

I přes nepříznivé okolnosti způsobené přerušením soutěže má extraliga nový rekord! Ve včerejším zápase proti Plzni se o něj postarali hokejisté Třince, kteří vyhráli už svůj devátý zápas od začátku sezony.

Oproti jiným týmům stihli v září pouhé dva zápasy, po restartu Tipsport extraligy se však Oceláři rozjeli.

V listopadu nastoupili do sedmi utkání a všechny vyhráli. Porazili přitom řadu kvalitních soupeřů: Kometu, Liberec a naposledy v pátek Plzeň. Škodovka se sice už po 24 sekundách dostala do vedení, Slezané ale ještě do první sirény průběh otočili a nakonec zvítězili 3:1.

Díky tomu tak Třinec zaznamenal už svoji devátou výhru v řadě od začátku sezony a překonal dosavadní extraligový rekord!

Ten s osmi vítězstvími v prvních osmi utkáních držely tři týmy: Slavia ze sezony 2008/09, Litvínov z ročníku 2014/15 a samotný Třinec ze sezony 2016/17. Současné mužstvo Ocelářů je odsunulo na sdílenou druhou pozici.

Včerejší výhra se výrazně zapsala také do statistik našeho kouče. Právě proti HC Škoda Plzeň dovedl Venca Varaďa tým jako hlavní trenér ke ?. vítězství v základní části Tipsport extraliga! ️?

Zveřejnil(a) HC Oceláři Třinec dne Pátek 20. listopadu 2020

Svěřenci Václava Varadi mají příležitost rekordní zápis ještě vylepšit. V neděli je čeká duel na ledě Pardubic, které vyhrály dva z deseti zápasů. Oceláři tedy zase budou favority.

Rekordu, ovšem tomu negativnímu, byli před pátečním zápasem blízko rovněž hokejisté Českých Budějovic, kteří do duelu na ledě Vítkovic vstupovali s bilancí deseti proher v prvních deseti zápasech.

Už tím „vylepšili” svůj zápis na druhém místě statistiky nejdelší série porážek od začátku sezony z ročníku 2003/04 – tehdy prohráli v prvních devíti duelech. Tentokrát byli blízko tomu, aby dorovnali Kometu, která na začátku ročníku 2009/10 nezvládla prvních jedenáct utkání.

Svěřenci Václava Prospala ale sérii bez výhry zastavili, když Vítkovice deklasovali vysoko 7:0 a zaznamenali první vítězství po postupu do Tipsport extraligy.

Rekordy TELH k 17. září 2020 jsou k dispozici na tomto odkazu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz