Hokejistky Karviné v tradičním finále udolaly Slavii, obhajobu titulu emotivně slavily na Stodolní

Hokejistky Karviné opět po roce pozvedly nad hlavu mistrovský pohár, když v tradičním finále udolaly pražskou Slavii 2:0 na zápasy. Podobně jako při loňském premiérovém zisku titulu nejprve zvládly domácí vystoupení, pak parádně otočily i druhé klání a na berounském ledě mohly roztočit mistrovské oslavy, které pokračovaly na slavné ostravské Stodolní ulici. „Holky se semkly, vzájemně se podporovaly a předvedly parádní týmový výkon,“ říká trenér Josef Štoudek.

Zdá se, že slávistická suverenita je minulostí. Hokejistky Karviné zareagovaly na šestiletou nadvládu Pražanek tím nejlepším možným způsobem - ziskem dvou mistrovských titulů v řadě. „Slavia je pořád velký favorit a špičkový klub, jenž má zkušenosti z mezinárodního hokeje, obrovský potenciál a ve svých řadách několik zkušených reprezentantek,“ uznává Josef Štoudek sílu tradičního finálového soka.

Slezanky se přitom v nejdůležitějších zápasech sezony musely obejít bez několika důležitých hráček základní sestavy. A to jim jako by v konečném zúčtování pomohlo. „Administrativní chybou jsme přišli o tři hráčky, v dalším zápase nemohla hrát další, protože byla dodatečně potrestána na základě stížnosti našich soupeřek. Myslím si, že to holky pořádně nakoplo, semkly se a bojovaly,“ pokyvuje uznale hlavou.

V prvním duelu sice prohrávaly, ale v infarktovém závěru převážily pomyslné misky vah na svou stranu, když v závěrečných sekundách udeřily v přesilové hře. Do Berouna, dějiště druhého finálového klání, zajížděly s mečbolem v hrsti. Začátek jim ale nevyšel dle představ a brzy ztrácely dvě branky. „Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, ale když jsme otočili na 4:2, tak už jsem věřil, že to vyjde,“ prozrazuje Štoudek.

Ačkoliv hráčská kvalita stála na straně Pražanek, pro hráčky z východního koutu republiky hovořila nesmírná obětavost, bojovnost a větší vůle po vítězství. „Titul jsme získali skvělým týmovým výkonem, holky dřely a vzájemně se podporovaly,“ pokračuje šéf karvinské střídačky. „Dokonce popsaly šatnu vítěznými moty. Na každém rohu jsem cítil obrovskou týmovou sílu,“ doplňuje s patřičným vděkem.

Karvinské hokejistky mají za sebou pořádně náročnou sezonu, kromě ženské nejvyšší soutěže totiž nastupovaly také v ELIOD lize mladšího dorostu, kde sehrály dalších 22 náročných utkání. „Jsme rádi, že nás v této myšlence Český svaz ledního hokeje podpořil. Hlavně jsme tam nechtěli udělat ostudu a skončit poslední. To se podařilo. Po polovině soutěže jsme byli dokonce třetí, nakonec třetí od konce,“ hlásí.

Kromě toho se svěřenkyně trenéra Štoudka představily i na mezinárodní scéně, kde však ze základní skupiny Ligy mistryň dál nepostoupily. „Ale neodehráli jsme tam vůbec špatné zápasy. Každopádně to pro nás byla cenná zkušenost a určitá odměna.“ Tažení celou sezonou muselo být zkrátka fyzicky velmi těžké. „Pracovali jsme do toho na kondici, holky to bolelo, ale v závěru soutěže měly dostatek sil,“ dodává.

„Sehráli jsme obrovskou porci zápasů, takže to bylo dost náročné, ale holky do toho daly srdíčko,“ těší Josefa Štoudka, jenž se mohl tradičně opřít o výkony gólmanky Kláry Peslarové. Ta dostala příležitost v obou finálových vystoupeních a v brance doslova zářila. „Zachytala velmi dobře. Máme dvě výborné brankářky, ale intuice mi řekla poslat tam Kláru. Poctivě na sobě pracuje a je to dříč,“ prozrazuje.

Zatímco vloni se autobus s karvinskými mistryněmi zastavil na Václavském náměstí, kde u koně proběhlo památeční foto, letos bleskově pelášil směrem na východ republiky, kde pokračovaly tradiční oslavy, které se nikterak neliší od těch mužských. „Vloni to bylo hodně bouřlivé, fakt jsme to pořádně oslavili. Tentokrát jsme si to ale užili spíše vnitřně, bylo to hodně emotivní,“ popisuje Štoudek na závěr.

Výsledky finále ligy žen:

1. zápas: SK KARVINÁ - HC SLAVIA PRAHA 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Přibylová (Kovářová, Chrapeková), 44. Gápová (Ihnaťová, Výtisková), 60. Gápová (Tomigová) - 28. Lédlová (Kolowratová), 37. Lédlová.

2. zápas: HC SLAVIA PRAHA - SK KARVINÁ 3:4 (2:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 15. Bukolská (Lédlová), 16. Brotánková (Vanišová, Lédlová), 57. Lédlová (Vanišová) - 25. Walicová (Sadílková), 38. Ihnaťová (Gápová, Hymlárová), 42. Přibylová, 54. Kytková (Solničková).

Sestavy:

SK Karviná: Peslarová - Výtisková, Chrapeková, Kosellková, Hymlárová, Walicová, Kovářová, Hudečková, Ihnaťová, Solničková, Tomigová, Gápová, Kytková, Přibylová, Sadílková, Navrátilová, Zíková.

HC Slavia Praha: Bečevová - Horálková, Kolowratová, Lásková, Pelikánová, Kosinová, Brotánková, Bukolská, Lédlová, Patočková, Jůzková, Mašková, Chmelová, Cornová, Nárožná, Vanišová, Manhartová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz