Hokejistky znovu potrápily Finky, ale pod MacLeodovou poprvé padly

Foto: Karel Švec, Český hokej

28. července 2022, 17:40

Adam Bagar

České hokejistky si v rámci přípravy před MS podruhé na domácí Finky nevyšláply, po středeční výhře 3:2 po nájezdech prohrály den nato ve Vierumäki 3:4.

Češky nastoupily s drobnými změnami v sestavě – Karolínu Erbanovou nahradila na křídle čtvrtého útoku Dominika Lásková, mezi tyčemi se potom místo Kláry Peslarové od začátku objevila Blanka Škodová.

Ta už po necelých pěti minutách poprvé lovila puk ze sítě, kam jej šikovně usměrnila Viivi Vainikkaová. Češky ale už po 66 sekundách vyrovnaly, Přibylová našla na modré Anetu Tejralovou, ta si najela mezi kruhy a bekhendem překonala domácí brankářku.

Gólové hody pokračovaly. V 10. minutě už to bylo 2:1, když Finky zužitkovaly přesilovou hru. Susanna Tapaniová nejdřív tečovala střelu kapitánky Hiirikoskiové a následně kotouč dorazila do zcela odkryté branky.

Českým hokejistkám patřil vstup do druhého dějství, což vyjádřily i brankově. Po tlaku v útočné třetině vložila Natálie Mlýnková hůl do střílené přihrávky Pejšové a Silvonenová nestačila zareagovat – 2:2.

V čase 25:02 už potřetí v zápase vedly Seveřanky. Skvělou práci odvedla Holopainenová, když si z rohu vybruslila mezi kruhy a vybídla ke skórování Viivi Vainikkaovou, pro kterou to byla už druhá trefa v utkání.

Po jeho polovině se do brankoviště postavila Viktorie Švejdová. Ta inkasovala jen jednou, ale když se v 50. minutě po finském bleskovém přechodu do útoku marně natahovala po střele zblízka v podání Nelli Laitinenové, už to moc na český triumf nevypadalo.

Mlýnková se v závěru trefila i podruhé

Reprezentantky však dál bojovaly jako lvice, ale další obrat nepředvedly a už jen v závěru stihly kosmeticky upravit výsledek. V čase 59:32 se podruhé v utkání prosadila Natálie Mlýnková, která se po střele Čajanové výborně zorientovala na brankovišti.

Češky byly držitelkám olympijského bronzu a stříbrnému týmu z MS 2019 opět velice důstojnými soupeřkami, ale na středeční cenný triumf nenavázaly a poprvé pod taktovkou kanadské trenérky MacLeodové prohrály – těsně 3:4.

Hokejistky se ve Vierumäki představily v rámci přípravy na blížící se MS, které v Herningu a Fredrikshavnu začne 25. srpna. Hrát budou v nižší výkonnostní skupině B postupně s Maďarskem, domácím Dánskem, Německem a Švédskem.

FINSKO – ČESKO 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Vainikkaová (Tulusová, Rantalaová), 10. Tapaniová (Hiirikoskiová, Nieminenová), 26. Vainikkaová (Holopainenová, Parkkonenová), 50. Laitinenová (Tulusová) – 6. Tejralová (Přibylová, Pátková), 22. Mlýnková (Pejšová, Mrázová), 60. Mlýnková (Čajanová, Mills).
Vyloučení:
3:2.
Využití: 1:0.
Střely na branku:
30:24.
Finsko:
Silvonenová – Savolainenová, Hiirikoskiová, Rantalaová, Laitinenová, Karjalainenová, Parkkonenová, Koukkulaová, Karppinenová – Nieminenová, Tapaniová, Liikalaová – Holopainenová, Tulusová, Vainikkaová – Vesaová, Vanhanenová, Yrjänenová – Antti-Roiková, Rakkolainenová, Havanaová – Sundelinová. Trenér: Toivola
Česko:
Škodová (od 32. Švejdová) – Horálková, Tejralová, Trnková, Pejšová, Radová, Čajanová, Seroiszková – Hymlárová, Pejzlová, Křížová – Neubauerová, Mrázová, Mlýnková – Pátková, Mills, Přibylová – Lerchová, Sarnovská, Lásková. Trenérka: MacLeodová.

Širší nominace A-týmu žen pro přípravný kemp před MS

Brankářky:
Klára Peslarová (Brynäs, Švédsko), Blanka Škodová (Univ. of Vermont, NCAA), Viktorie Švejdová (SDE, Švédsko).

Obránkyně:
Sára Čajanová (Brynäs IF, SWE), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Dominika Lásková (Merrimack College, NCAA), Daniela Pejšová (Luleå, Švédsko), Klára SeroiszkováTereza Radová (obě Göteborg, Švédsko), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod, Rusko), Andrea Trnková (Příbram).

Útočnice:
Karolína Erbanová (HPK, Finsko), Klára Hymlárová (St. Cloud State Univ., NCAA), Kristýna Kaltounková (Colgate Univ., NCAA, Denisa Křížová (Minnesota Whitecaps, USA), Laura Lerchová (Skellefteå, Švédsko), Alena Mills (Vanke Rays, Rusko), Natálie Mlýnková (Univ. of Vermont, NCAA), Kateřina Mrázová (Brynäs, Švédsko), Noemi Neubauerová (Colgate Univ., NCAA), Kristýna Pátková (Univ. of Vermont, NCAA), Michaela Pejzlová (HIFK, Finsko), Vendula Přibylová (MODO, Švédsko), Agáta Sarnovská (AIK , Švédsko).

Rozpis základních skupin na MS žen

Čtvrtek 25. srpna
15:00 Japonsko – USA (skupina A, Herning)
15:30 Německo – Maďarsko (skupina B, Frederikshavn)
19:00 Finsko – Kanada (skupina A, Herning)
19:30 Dánsko – Švédsko (skupina B, Frederikshavn)

Pátek 26. srpna
18:30 Švýcarsko – Japonsko (skupina A, Herning)
19:00 Maďarsko – Česko (skupina B, Frederikshavn)

Sobota 27. srpna
15:00 USA – Finsko (skupina A, Herning)
15:30 Švédsko – Německo (skupina B, Frederikshavn)
19:00 Kanada – Švýcarsko (skupina A, Herning)
19:30 Česko – Dánsko (skupina B, Frederikshavn)

Neděle 28. srpna
15:00 Japonsko – Kanada (skupina A, Herning)
17:00 Dánsko – Maďarsko (skupina B, Frederikshavn)

Pondělí 29. srpna
15:00 Finsko – Japonsko (skupina A, Herning)
15:30 Německo – Česko (skupina B, Frederikshavn)
19:00 USA – Švýcarsko (skupina A, Herning)
19:30 Maďarsko – Švédsko (skupina B, Frederikshavn)

Úterý 30. srpna
15:30 Švédsko – Česko (skupina B, Frederikshavn)
16:00 Švýcarsko – Finsko (skupina A, Herning)
19:30 Dánsko – Německo (skupina B, Frederikshavn)
20:00 Kanada – USA (skupina A, Herning)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz