Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Američan Scott Darling nepatří mezi největší hvězdy Chicaga, nyní se však stal středem pozornosti zámořských médií. Na Twitter totiž amatérský gólman Kane Van Gate publikoval srdceryvný příběh odvyprávěný libanonským taxikářem, kterak brankář Blackhawks pomohl neznámu muži v nouzi. Zní to jako pohádka? Ne, tohle je realita.

Jak se to seběhlo? „Při cestě na letiště ve Phoenixu můj řidič (jinak opravdu milý libanonský týpek) zahlédl mou brankářskou výstroj a zeptal se, jestli znám Scotta Darlinga. Řekl jsem, že samozřejmě ano a on mi odvyprávěl tento příběh,“ píše Kate Van Gate.

„Nikdy v životě jsem nepotkal někoho tak srdečného. Později jsem si ho vygooglil a zjistil, co je zač. Teď si myslím, že hokej je ten nejlepší sport na světě.“

„O hokeji jsem nevěděl nic do doby, než jsem svezl Scotta Darlinga. Změnil mi život. Když jsem jej vyzvedl, byl s ním ještě jeden muž, který byl očividně v těžké situaci. Scott jej zahlédl u silnice a dal se s ním do řeči. Řekl mi, ať toho chlapíka zavezu do hotelu. Scott mu jej zaplatil na celý měsíc, dokud se neznámý muž nepostaví zpátky na nohy. Navíc mu dal nějaké potraviny,“ vypráví libanonský taxikář.

Darling potvrdil příběh na tréninku Blackhawks. „Jen jsem s ním začal mluvit, zajímal mě jeho život. Připadal mi jako dobrý chlapík, který potřebuje pomocnou ruku,“ svěřil se Scott darling pro server ChicagoTribune.com

Neznámého muže prý potkal ve městě Scottsdale, kde Chicago nocovalo před utkáním proti Phoenixu. Sám byl překvapen, že se historka dostala na sociální sítě. Řekl o ní prý jen své snoubence. „Nemám tušení, jak to někdo zjistil,“ přiznal.

Sám dobře ví, jaké to je, potřebovat pomoc. V minulosti problémy s alkoholem, které ho vyřadily z univerzitního hokejového týmu a zbrzdily jeho kariéru. V roce 2011 s pitím skoncoval a nyní žije svůj sen v NHL. „Ve svém srdci mám slabost pro tyhle složité situace lidí, které ostatní nechápou. Vypadal jako opravdu dobrý člověk. Jsem v pozici, abych někomu mohl pomoci. Jsem rád, že jsem to udělal,“ dodal Darling.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV