Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Páteční 42. kolo Tipsport extraligy přineslo dva velké obraty, v jejichž hlavních rolích byli hradecký Jan Eberle a českobudějovický Martin Hanzl. Dominik Furch na kladenském ledě oslavil už třetí čisté konto, Filip Koffer řídil karlovarské přesilovky.

Eberleho večer. Mountfield musel v utkání s Vítkovicemi dotahovat dvougólové manko a hlavním hrdinou obratu se stal třiatřicetiletý ještě nedávno mladoboleslavský Jan Eberle. Ve třetí třetině se nejdříve postaral o vyrovnávací trefu, pak nahrával na tu vítěznou a následně asistencí u gólu Lukáše Cingela výhru pojistil. Eberle má na svém kontě devět kanadských bodů, třetinu posbíral proti Rideře.

Dvě střely = dva góly. Pokud hrdinou hradeckého Mountfieldu byl Jan Eberle, tak pro Motor to byl jednoznačně Martin Hanzl. Snížil, vteřinu před koncem vyrovnal a v prodloužení byl u rozhodující branky. Hanzl navíc mířil se 100% přesností. Na dva góly mu stačily jen dvě střely.

Devatenáct střel stačilo na bod. Mladá Boleslav vyšle na soupeřovu branku průměrně za šedesát minut hry 30,58 střel a je tak po Hradci Králové druhým nejčastěji střílejícím týmem. Tentokrát to však neplatilo. V utkání s Motorem prověřili mladoboleslavští hokejisté Dominika Hrachovinu jen devatenáctkrát. Jejich úspěšnost střelby sice činila přes 21 %, nakonec to ale stačilo pouze na bod.

Koffer v nové roli. V Pardubicích se Filip Koffer na přesilovky vůbec nedostával, to v Karlových Varech si na to stěžovat nemůže. Oceláři nabídli Energii hned pět početních výhod a Koffer v nich strávil nejvíce času ze všech karlovarských hráčů, téměř pět a třičtvrtě minuty. Dvě dokázali Západočeši využít, Koffer u první asistoval.

Furchova třetí nula. Rytíři Kometu těsně přestříleli v poměru 25:23. Zatímco brněnští hráči se ale třikrát radovali z gólu, všechny kladenské pokusy ztroskotaly na Dominiku Furchovi. Ten se tak stal už sedmým brankářem, kterému Kladno „darovalo“ v letošní sezoně čisté konto. Pro Furcha to byla třetí nula, před Rytíři si na něm vylámaly zuby České Budějovice a Olomouc.

Dominik Furch

Dominik Furch | Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Kubíkovy marné pokusy. Symbolem kladenského neúspěšného dobývání se stal Adam Kubík. Nikdo nebyl ve 42. kole tak aktivním střelcem jako on. Ze zmiňovaných 25 střel Rytířů vyslal hned devět z nich, pokaždé z toho byl pouze Furchův další zákrok. Čtyřikrát marně pálil také Jaromír Jágr.

Štich žolíkem na oslabení. Za to, že se David Štich na jihu Čech dostal do hry, může „děkovat“ vyloučenému spoluhráči Alexi Lintuniemimu. Právě v momentě jediného vyloučení Bruslařů, které přišlo až ve druhé třetině, naskočil Štich na led. Absolvoval dvě střídání, v početní nevýhodě strávil minutu a čtrnáct sekund. A tím jeho pobyt na ledě skončil.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV