Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Nejvyšší soutěž má za sebou další týden. Všechny týmy opět odehrály tři utkání, přičemž velké věci se děly v Pardubicích, kde byl kompletně obměněn trenérský štáb. České Budějovice si pak připsaly první výhru v této sezoně.

Jakub Nakládal (O, HC Dynamo Pardubice)

Dynamo nezažilo vůbec špatný týden. Ze tří utkání získalo pět bodů, přičemž v tom nedělním ukázalo obrovskou vnitřní sílu, když v poslední třetině proti Třinci dotáhlo třígólové manko a v prodloužení dovršilo svůj comeback. Výraznou postavou Pardubic byl Jakub Nakládal, který odehrál víc než 65 minut a nasbíral hned čtyři body. Kapitán Dynama byl velmi aktivní především do ofenzívy, když na brankáře soupeřů vyslal hned 12 střel a svým spoluhráčům připravil 14 střeleckých pokusů.

Filip Novotný (B, HC Energie Karlovy Vary)

Bravurní týden má za sebou brankářská jednička Karlových Varů – Filip Novotný. Ten dostal příležitost v úterním utkání v Hradci Králové a v neděli doma proti Plzni. Ani v jednom duelu nepustil do své svatyně jediný puk! I díky tomu stačilo Energii proti Plzni vsítit za celý zápas pouhý jediný gól k zisku tří bodů. Novotný chytil navíc hned 6,26 gólů oproti průměrnému brankáři extraligy v minulém týdnu. Vynikající výkon!

Jiří Patera (B, Madeta Motor České Budějovice)

Vynikající týden za sebou má i Jiří Patera. Původně druhý brankář Motoru si v tomto týdnu velmi hlasitě řekl o post jedničky. Čiliak v Třinci inkasoval šest branek, následně byl vystřídán Paterou, který do konce utkání nepustil za svá záda už jediný puk, a tak dostal šanci v dalším utkání ve Vítkovicích ihned od začátku. Tento tah se Václavu Prospalovi vyplatil. Patera zaznamenal čisté konto a České Budějovice si po debaklu 7:0 připsaly první vítězství v sezoně! Velmi dobrý výkon předvedl Patera i v neděli proti Liberci. Motor bral bod za prohru v samostatných nájezdech. Jiří Patera pochytal hned 3,81 gólů navíc oproti průměrnému brankáři ligy v uplynulém týdnu.

Pavel Pýcha (O, Madeta Motor České Budějovice)

Velmi zřídka se stává, aby obránce byl nejproduktivnějším hráčem týdne. Nyní se tak stalo díky Pavlu Pýchovi. Zadák Českých Budějovic v uplynulých tří duelech vstřelil dvě branky a na další čtyři přihrál. Famózní! Celkově ve všech situacích Motor s Pýchou na ledě vstřelil šest branek a inkasoval pouze jednu. Nejvíce byl vidět při vysoké výhře ve Vítkovicích, kde kromě jednoho gólu zaznamenal další tři přihrávky.

Martin Růžička (Ú, HC Oceláři Třinec)

Další týden, a opět tu máme zástupce z Třince. Oceláři nadále potvrzují vynikající vstup do této sezony: z možných devíti bodů nasbírali v tomto týdnu sedm. Navíc ve dvou duelech vstřelili po šesti gólech. Na tom se největší měrou podílel Martin Růžička, který jako jediný hráč dokázal nasbírat stejný počet bodů jako výše zmíněný Pýcha (1+5). Byl vidět také při úspěšných vstupech do ofenzivní zóny kluziště, kterých zaznamenal hned jedenáct.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV