Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

České Budějovice vstoupí do příští sezony s výrazně pozměněnými obrannými řadami. Ty nově posílily o několik hráčů: z jiných extraligových týmů přišli David Štich, Jan Piskáček (na fotce), Petr Šenkeřík a Roman Vráblík. Co můžou Motoru přinést?

David Štich

Zkušený obránce strávil poslední dva roky převážně v Litvínově, kde v uplynulém ročníku odehrál 38 zápasů. Do statistik se však David Štich příliš nezapsal – koneckonců byl až sedmým nejvytěžovanějším bekem Vervy (13:56 za utkání). Relativně aktivní byl ve střeleckých pokusech, jinak s ním ale Severočeši spíš ve střelbě zaostávali. Dokazují to Štichovy statistiky Corsi (49,6 % je nejmíň v týmu) a týmového podílu očekávaných gólů (Litvínov ho měl o 8,1 procent nižší s ním než bez něj).

Jan Piskáček

Po osmi letech strávených jako kmenový hráč Sparty změnil jednatřicetiletý bek poprvé působiště. V týmu plném kvalitních hráčů byl Jan Piskáček šestým nejvytěžovanějším obráncem. Na starost měl spíš defenzivní hru, takže do útoku se často nedostával. Tomu odpovídá i to, že v 51 utkáních v posledních dvou sezonách zaznamenal jen osm asistencí.

Na druhou stranu si výborně plnil své obranné povinnosti – Pražané s ním na ledě měli druhý nejvyšší podíl očekávaných gólů (59,7 procent) ze všech svých zadáků. Uvidíme, jak se prosadí v Motoru, kde by mohl dostat aktivnější roli i směrem dopředu.

Petr Šenkeřík

Třicetiletý obránce, který poslední čtyři roky strávil v Karlových Varech, prostor na útočení dostane určitě. Vždyť v minulých třech ročnících pokaždé zaznamenal aspoň 20 bodů, což byl taky jeho poslední bodový zápis ve 48 zápasech. Petr Šenkeřík byl nejproduktivnějším i nejčastěji nasazovaným bekem Energie.

Velmi platný by mohl být v početních výhodách, v nichž nasbíral 12 z 20 bodů, potenciál však ukazoval i při klasické hře 5 na 5. Spíš nahrával než střílel, mezi nejlepšími extraligovými zadáky se pak objevil ve schopnosti vyvážet puk z obranného pásma (úspěšné kontrolované výstupy). Českým Budějovicím jeho kreativní hra prospěje, na ledě by mohl trávit podobně času jako v Karlových Varech.

Roman Vráblík

Jednatřicetiletý obránce se vrací do města, které dobře zná. Roman Vráblík hrál v Českých Budějovicích až do sezony 2018/19, kdy se dostal na hostování do Plzně. Za ní hrál poslední tři sezony včetně té právě uplynulé, v níž ve 42 duelech pětkrát asistoval.

Co může Jihočechům přinést? Především pevnou defenzivní hru – v loňském ročníku strávil v oslabení v průměru přes 3,5 minuty a oproti ostatním plzeňským hráčům měl vyšší poměry střel ze slotu i očekávaných gólů.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV