Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Extraliga má před sebou poslední reprezentační přestávku, která zasahuje do sezony. Ještě před ní se ale v minulém týdnu odehrála dvě kompletní kola, čtyři týmy také absolvovaly dohrávky. Kdo podával v posledních sedmi dnech nejlepší výkony?

Martin Růžička, HC Oceláři Třinec

Osm zápasů bez bodu. Takovou sérii prožil Martin Růžička a zlomil ji právě až v posledním týdnu. V tom zapsal ve třech zápasech celkem čtyři body, když se shodně gólem a asistencí podepsal pod výhry Třince nad Vítkovicemi a Kladnem.

Růžička patřil k nejaktivnějším ofenzivním hráčům, celkově měl na kontě 22 střeleckých pokusů a spoluhráčům připravil dalších 12 střel. Hned 15 z jeho střel navíc bylo z oblasti slotu, když měl Růžička šance na 1,7 očekávaného gólu, což ho řadilo na třetí místo.

Při hře 5 na 5 byl Růžička na ledě u čtyř vstřelených gólů bez jediného obdrženého a měl tak ze všech hráčů v minulém týdnu nejlepší gólový rozdíl. Třinec s ním na ledě měl navíc poměrně značnou převahu, když Růžička zaznamenal podíl očekávaných gólů 76 %.

Michal Kempný, HC Sparta Praha

Michal Kempný patřil v minulém týdnu s pěti body do skupiny nejproduktivnějších hráčů a vstřelil také svůj první gól v letošní sezoně. K tomu přidal i čtyři asistence, z nichž tři byly primární.

Na kontě měl dohromady Kempný 17 střeleckých pokusů a 14 střel připravil svými přihrávkami spoluhráčům. Vytvořil také čtyři šance.

Kvalitní pak byla především jeho hra 5 na 5, kde s ním na ledě měla Sparta střeleckou převahu v poměru 45:16 a podíl očekávaných gólů 81 %. To vyústilo i v gólový poměr 3:0.

Lukáš Sedlák, HC Dynamo Pardubice

Lukáš Sedlák opět nechybí v našem výběru, a to už poněkolikáté. Opět patřil k nejlepším extraligovým hráčům a navázal tak na své lednové výkony, za které si vysloužil i ocenění hráče měsíce.

Pardubice odehrály v minulém týdnu dva zápasy, ve kterých si Sedlák připsal čtyři body. A to za jeden gól a tři asistence, když na ledě strávil dohromady necelých 34 minut.

Třemi asistencemi se Sedlák podepsal pod výhru na Olomoucí, jeho rychlá branka ze zápasu proti Spartě ale na výhru Pardubic nestačila. Dohromady měl v obou utkáních Sedlák pět střeleckých pokusů: čtyři z nich byly ze slotu a přidal také šest přihrávek na střely.

Při hře 5 na 5 byl Sedlák na ledě u tří vstřelených a jednoho obdrženého gólu, když měl podíl očekávaných gólů 76 %!

Roberts Bukarts, HC Vítkovice Ridera

Roberts Bukarts si stejně jako Kempný připsal v minulém týdnu bilanci jednoho gólu a čtyř asistencí. Vyšvihl se tak v extralize na celkových 43 bodů a dělí se o vedení v kanadském bodování.

Bukarts bodoval ve všech třech utkáních Vítkovic v minulém týdnu. Nejvýrazněji se pak podepsal pod výhru Vítkovic na ledě Mladé Boleslavi 3:2, když měl prsty ve všech třech gólech svého týmu.

Aktivní byl lotyšský forvard ve vlastním zakončení, ale také v přípravě střeleckých příležitostí spoluhráčům. Celkově vyslal Bukarts 14 střeleckých pokusů a přidal 13 přihrávek na střely. Podílel se také na deseti vytvořených šancích Vítkovic.

Při jeho pobytu na ledě v základním počtu hráčů přestřílely Vítkovice své soupeře 38:26 s podílem očekávaných gólů 63 %. Na ledě pak byl Bukarts u tří vstřelených a jednoho obdrženého gólu.

Dominik Furch, HC Kometa Brno

Dominik Furch je v našem výběru druhý týden v řadě. Právě on je hlavní postavou posledních úspěchů Komety, když podává výborné výkony. Nejlepším brankářem byl právě i v uplynulém týdnu, kdy se postavil do branky svého týmu v obou duelech.

Furch inkasoval dohromady pouze dva góly, přesto to stačilo pouze na jednu výhru, protože se jeho spoluhráči v poli proti Hradci Králové nedokázali ani jednou prosadit. Úspěšnost zákroků Furch vyšponoval na vynikajících 97 % a očekávanou úspěšnost překonal o více než pět procent.

Dohromady v obou duelech chytil 3,4 gólu nad očekávání a byl v tomto směru nejlepším brankářem extraligy. V porovnání s průměrem soutěže pak byl lepší o 4,3 gólu, což ho také řadí na první místo.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV