Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Jak by v Chance lize vypadala tabulka střelců, pokud by všichni hráči měli stejný ice time? Do čela by se rázem vyhoupl českobudějovický Jan Veselý a vysoko by byl také David Březina (na fotce), který polovinu sezony promarodil.

1. Jan VESELÝ (Ú, ČEZ Motor České Budějovice)
Veselého pozice v Motoru je hodně zajímavá, dalo by se říct dokonce zvláštní. Je nejlepším střelcem týmu, přesto má průměrný ice time pod 12 minutami. Občas byl dokonce úplně mimo sestavu. Je každopádně mimořádně efektivní, hlavně okolo brankoviště snad nemá v Chance lize konkurenci. 

Zápasy: 38
Celkový počet gólů: 21
Góly za 60 minut hry: 2,79

2. David BŘEZINA (Ú, VHK ROBE Vsetín)
Není to tak dávno, co se fanoušci obávali, že se po několikátém otřesu mozku do profesionálního hokeje už nevrátí. Naštěstí byly tyhle obavy liché. Březina se před Vánocemi vrátil nejen do vsetínské sestavy, ale současně i do špičkové formy: v posledních čtyřech kolech dal pět gólů. Trenéři si k tomu hodně cení Březinových lidských kvalit.

Zápasy: 21
Celkový počet gólů: 11
Góly za 60 minut hry: 2,22

2. Jurij ŽOLOBOV (Ú, SK Trhači Kadaň)
Do žebříčku jsme zařadili hráče s alespoň deseti starty. Žolobov tuhle podmínku splnil jen těsně, už je to ale dostatečně velký vzorek zápasů na to, aby přesvědčil o svých kvalitách. Do Česka si ruský mladíček přišel udělat dobré jméno a zatím se mu to daří. Má výrazný podíl na zlepšených výkonech Trhačů.

Zápasy: 12
Celkový počet gólů: 7
Góly za 60 minut hry: 2,22

4. David KOFROŇ (Ú, HC Frýdek-Místek)
Začátek sezony strávil v Třinci, od prosince už ale hraje pouze za jeho farmu. Povedly se mu hlavně poslední čtyři zápasy, v nichž skóroval šestkrát! Rysi mají momentálně parádní formu – a když je Kofroň v sestavě, dělá to velký rozdíl.

Zápasy: 12
Celkový počet gólů: 8
Góly za 60 minut hry: 2,16

Foto: Jan Velčovský, hcf-m.cz

5. Lukáš ŽÁLČÍK (Ú, LHK Jestřábi Prostějov)
Loni skončil v počtu gólů druhý, hned za fenomenálním Lubošem Robem. Letos je korunce střelců zase blízko. Zatím je nejlepším kanonýrem Chance ligy. V závěru sezony může těžit z horší skupiny, ve které se při vší úctě k jejím účastníkům prostě dávají góly o něco lehčeji. 

Zápasy: 39
Celkový počet gólů: 24
Góly za 60 minut hry: 2,07

6. Tomáš ŠMERHA (Ú, HC Slavia Praha)
Viděli jste jeho hattrick v sobotu proti Porubě? Určitě mrkněte. Tři góly, tři neskutečně přesné rány golfákem. Na tuhle ránu z vrcholku kruhů měl dosud patent Matěj Pekr, teď ho napodobuje Šmerha. Mladý útočník navíc poslední týdny dokazuje, že jeho skvělé výkony nesouvisejí pouze s tím, že nastupoval vedle Petra Vampoly. Parádně si vede i bez něj.

Zápasy: 40
Celkový počet gólů: 23
Góly za 60 minut hry: 1,98

6. Zdeněk DOLEŽAL (Ú, ČEZ Motor České Budějovice)
Doležal mívá pravidelně lepší závěr sezony než její začátek. Pořád se s ním tedy musí počítat v boji o korunu pro krále střelců. Je obdivuhodné, jak si rok co rok drží vysokou výkonnost: pravidelně dává okolo dvaceti gólů. Jeho střela je opravdu výjimečná.

Zápasy: 34
Celkový počet gólů: 17
Góly za 60 minut hry: 1,98

6. Lukáš ENDÁL (Ú, ČEZ Motor České Budějovice)
Podobně jako výše zmíněný Jan Veselý to nemá v Motoru snadné. Někdy zůstává mimo sestavu, někdy na led naskočí jen na pár střídání... Není ovšem zahořklý – když šanci dostane, většinou se odvděčí dobrým výkonem. Ostatně stačí kouknout na Endálův gólový průměr za šedesát minut hry.

Zápasy: 28
Celkový počet gólů: 12
Góly za 60 minut hry: 1,98

9. Roman PŠURNÝ (Ú, HC ZUBR Přerov)
Přerov je defenzivním týmem, o to je Pšurného statistika obdivuhodnější: dal skoro pětinu gólů Zubrů v dosavadním průběhu sezony. Navíc je to centr, jehož přínos nikdy nespočíval pouze v gólech. Je to výborný tvůrce hry, skvělý hráč na buly a stejně tak i všestranný forvard, co zvládá defenzivní úkoly.

Zápasy: 39
Celkový počet gólů: 21
Góly za 60 minut hry: 1,79

10. Martin KADLEC (Ú, HC Stadion Litoměřice)
Tenhle útočník se brání fakt těžko. Když rozkmitá svoje nohy, jen tak ho nezastavíte. Navíc není jen rychlý, ale obecně má skvělé bruslení. Jsou kličky, ke kterým potřebujete hokejku s pukem. A pak jsou kličky, kdy soupeře zmatete "pouze" bruslařským pohybem. 

Zápasy: 35
Celkový počet gólů: 18
Góly za 60 minut hry: 1,68

Foto: Kateřina Kundertová

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV