Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Zlín zůstal přes léto na svém a až na pár hráčů se na přestupovém trhu příliš neangažoval. Jednou z mála výjimek je příchod obránce Jiřího Suhrady, který hrál v minulé sezoně ve finské juniorské lize.

A devatenáctiletý bek se ve dvou sezonách ve Finsku očividně zlepšil. Dokazují to jeho výkony ze začátku ročníku ve Zlíně.

Suhrada nastupuje sice „až” ve třetím obranném páru, přesto musel čelit kvalitním protihráčům. Ze statistik vyplývá, že nejvíce času při hře 5 na 5 strávil proti olomouckému Petru Kolouchovi, hradeckému Vladimíru Růžičkovi nebo sparťanskému Lukáši Rouskovi.

Přesto je jedním z mála zlínských hráčů, který se může pochlubit pozitivní Corsi statistikou. Jinak řečeno, Zlín s ním na ledě své soupeře přestřílel – sice těsně 51:50, ve srovnání s jinými spoluhráči jde ale o solidní hodnotu.

Navíc to není v Suhradových statistikách žádná výjimka. Pozitivní hodnota svítí i u týmového střeleckého poměru, který s ním na ledě Zlín zaznamenal. Konkrétně 34:29, tedy skvělých 54 procent! To je oproti zbytku týmu výrazně lepší.

Zásluhu na tom má i sám zlínský odchovanec, jenž patří mezi nejpilnější střelce Beranů. Pouze útočník Tomáš Fořt stihl na brankáře soupeřů vyslat více přesnějších střel než Jiří Suhrada, jenž je s 9 střelami na branku nejčastěji střílejícím zadákem modrožlutých.

Jiří Suhrada je nejčastěji střílejícím obráncem Zlína.

Ofenzivní choutky 187 centimetrů vysoký obránce určitě má. Na kontě má zatím jednu asistenci, je ale zřejmé, že jeho hlavní devízou bude střelba. Tu zatím směřuje hlavně od modré čáry, z prostoru slotu nevyslal jediný pokus.

Je potřeba dodat, že zlínští trenéři stále nevytěžují Suhradu tolik jako jiné obránce. V přesilovkách nehraje a i při klasické hře 5 na 5 je až šestým nejvytěžovanějším obráncem. Stále tak nemusí nastupovat proti největším soupeřovým hvězdám.

Přesto je Jiří Suhrada společně s Danielem Gazdou, Matyášem Hamrlíkem a Janem Dluhošem jednou z nadějí mladé zínské obrany, která už teď ukazuje, že může obstát v náročné Tipsport extralize.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV