Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Už za tři měsíce čeká reprezentační dvacítku další světový šampionát v Kanadě. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že listopadový přípravný turnaj odehraje na domácí půdě.

Nebude to úplně ostrá generálka, neboť v listopadu tradičně ještě týmy nemívají k dispozici spoustu hlavních es. Ústředním motivem turnaje tak bude boj mladíků o nominaci. A to i mladíků z širšího kádru, domácí totiž postaví hned dva týmy.

Turnaj pěti výběrů hostí od středy 9. do neděle 13. listopadu RT TORAX Arena v ostravské Porubě. Vedle české dvacítky i devatenáctky se v akci představí švédská dvacítka a také finská dvacítka i devatenáctka.

Netradiční formát turnaje je daný jednak současnou situací kolem ruských reprezentací, jednak i skutečností, že česká juniorská záloha má letos okleštěný program a v prosinci nevyrazí na kanadský turnaj World Junior A Challenge jako v předchozích letech. Vedení reprezentací tak využije jeden týden ke zkoušce širšího okruhu hokejistů.

Účastníci se v pěti dnech utkají každý s každým, nenarazí na sebe pouze výběry stejné země.

Domácí reprezentace kouče Radima Rulíka bude mít co napravovat. Bezprostředně po skončení MS v Edmontonu se totiž „nový tým“ na turnaji ve finském Rovaniemi nepředvedl v dobrém světle, prohrál i se Slováky a skončil poslední. Chyběla však většina předpokládaného kádru, který by měl na přelomu roku bojovat o úspěch na světovém šampionátu v Halifaxu a Monctonu.

Listopadový reprezentační termín bude pro mládežníky tradičně nejnabitější ze všech v celém ročníku. Česká sedmnáctka se zúčastní prestižního World Hockey Challenge v Kanadě, osmnáctka turnaje pěti zemí ve Spojených státech a šestnáctka doma přivítá Švýcary a Slováky.

Program turnaje pěti v Ostravě-Porubě

Středa 9. listopadu:
18:00 Česko U19 – Švédsko U20

Čtvrtek 10. listopadu:
14:00 Česko U19 – Finsko U20
18:00 Česko U20 – Švédsko U20

Pátek 11. listopadu:
18:00 Česko U19 – Finsko U19

Sobota 12. listopadu:
14:00 Švédsko U20 – Finsko U20
18:00 Česko U20 – Finsko U19

Neděle 13. listopadu:
14:00 Finsko U19 – Švédsko U20
18:00 Česko U20 – Finsko U20

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV