Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Další část play off je u konce. Letošní ročník extraligy zná své semifinalisty. Starý známý Třinec, suverénní Pardubice, nenápadný Hradec Králové a silné Vítkovice. Kdo propadl? Nebo naopak vystřelil?

Třída

Kacetl je prostě jinde
Třinec hraje účinný hokej. Prostě styl play off. Neznamená to však, že by mu nefungovala hra dopředu. Nicméně ke kvalitní ofenzivě ve vyřazovacích bojích vždy přidá urputnou defenzivu a pevný systém. A nepřekonatelného gólmana. Alespoň tak zatím opět působí Ondřej Kacetl. V letošním play off vyhrál čtyři z pěti zápasů, dostal v nich pouze sedm branek. Úspěšnost zákroků téměř 96 %, průměr gólů na zápas 1,37. V pátém a šestém zápase v sérii proti Spartě inkasoval pouze jednou. Klobouk dolů.

Exkluzivní oslabení Vítkovic
Speciální týmy Vítkovic jsou vlastně záhadou. Velký kontrast dokazuje i to, že níže bude řeč o bídné přesilovce. Ale oslabení? To je téměř dokonalé. Nikdo v play off nemá lepší úspěšnost, Vítkovice atakují 91 %. Jinak řečeno, z dvaadvaceti přesilovek soupeře inkasovali pouze dvakrát. Ještě tak šroubují trend, který udaly v základní části, kdy měly druhé nejlepší oslabení v lize. 

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Brněnský mistr přesilovky
O kvalitách Tomáše Kundrátka není třeba dlouho mluvit. Když přicházel do Komety, bylo jasné, že Brňané získávají okamžitou kvalitu a jednoho z nejlepších beků v lize. V play off mu sice mise už skončila, ale to, jak si počínal na přesilovce, zaslouží zmínku. Ve vyřazovacích bojích získal sedm bodů, šest toho v početní výhodě. Společně s Martinem Růžičkou je to největší počin. Zajímavé také je, že za celou základní část posbíral v přesilovce jen o bod více než v play off!

Bída

Trápení ofenzivy Sparty
Kámen úrazu Sparty? Rozhodně ofenziva. Jistě, sparťané narazili na téměř dokonalého Ondřeje Kacetla, nicméně i tak měli být lepší. Průměr 1,83 gólu na zápas je v play off druhý nejhorší. Hůře na tom byla pouze Mladá Boleslav. Malou produktivitu kopíruje i úspěšnost střelby, která činí pouze 5,6 %. Nebýt tří gólů z přesilovek, byla by čísla ještě o dost nižší.

Michal Řepík

Michal Řepík | Foto: hcsparta.cz

Vítkovický paradox
Už o tom byla řeč, nicméně zmínit se to opravdu musí. Zatímco v oslabení Vítkovičtí v play off nemají konkurenci, na přesilovky by ani nemuseli chodit. Je to s podivem. Úspěšnost 22,22 % v základní části byla třetím nejlepším počinem v lize, ale v play off se kouzlo úplně vytratilo. Jeden jediný gól z osmnácti pokusů, to dělá úspěšnost 5,56 %.

Filippiho smutný primát
Liberec dostál svého jména. Tým se opravdu bil jako tygr, ale nestačilo to. Trochu více se určitě čekalo od lídra Tomáše Filippiho. Ten v deseti odehraných zápasech v play off získal pouhé tři body. Nedařilo se mu střelecky, na jediný gól potřeboval 27 střel, což je čtvrtý nejvyšší počet. Kromě toho „kraluje“ i v kolonce +/-. S -11 je jasně nejhorším hráčem play off. 

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV