Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Měsíc po 90. narozeninách zemřel po dlouhé nemoci Ladislav Olejník, legendární obránce brněnské Komety, s níž získal deset československých titulů.

Brněnský hokej neměl na přelomu 50. a 60. let v Československu konkurenci. Tehdejší Rudá hvězda získala v letech 1955 až 1966 neuvěřitelných jedenáct titulů – a pokaždé u toho byl i obránce Ladislav Olejník, byť v jedné ze sezon vinou zranění nenastoupil ani do jednoho utkání.

„Tolik úspěchů, to je určitě unikát," vyprávěl Olejník v bilančním rozhovoru pro hokej.cz. „Měli jsme výborný tým s vynikajícími hráči, především ale náramnou partu. To víte, že všechno nebylo úplně ideální, sem tam přiletěl nějaký malý mrak. Ovšem celkově jsme prožili moc krásné roky."

Populární Bosambo to na vrcholu formy dotáhl až do národního týmu, kariéru zakončil v druholigové Karviné.

„Měli jsme výborný tým s vynikajícími hráči, především ale náramnou partu."

V roce 1968 odešel do Německa, kde strávil zbytek života a vydatně pomáhal k rozvoji tamějšího hokeje. Úspěšně, ostatně Olejník je členem německé hokejové síně slávy.

Trenérskou kariéru uzavřel až ve věku 75 let, mezitím vedl v nejvyšší soutěži Bad Nauheim, Mannheim, Frankfurt nebo Freiberg. V 70. letech trénoval německou dvacítku a v sezoně 1990/1991 byl dokonce hlavním koučem německé reprezentace na mistrovství světa.

„Skvělé to bylo s Jirkou Lálou nebo ve Freiburgu s Jirkou Crhou, Frantou Procházkou a dalšími."

„Vedl jsem i řadu českých hráčů, vzpomínám na ně moc rád. Skvělé to bylo s Jirkou Lálou nebo ve Freiburgu s Jirkou Crhou, Frantou Procházkou a dalšími," vzpomínal.

Ještě donedávna chodil čtyřikrát týdně hrát tenis. „Je to má výplň důchodu. Stále se snažím aktivně sportovat, jsem nejstarším členem tenisového klubu v Bad Nauheimu. Už mě asi nikdo nepřeskočí," vyprávěl v roce 2015 v rozhovoru na brněnských stránkách.

Poslední dobou ale bojoval s vážnou a těžkou nemocí. Čest jeho památce.

Foto: hc-kometa.cz

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV