Hokejová reprezentace neslyšících hledá spoluhráče, přidáte se?

13. dubna 2021, 14:59

Tomáš Čekal

Český svaz neslyšících sportovců sekce ledního hokeje hledá nové posily do reprezentačního týmu. Hledají hokejisty, kteří jsou aktivními sportovci, ale i hokejisty, kteří třeba právě kvůli ztrátě sluchu s aktivním sportováním přestali. Cílem je do týmu získat nové posily, které budou pokračovat dál v působení hokeje, převezmou zkušenosti od starších a budou moci reprezentovat Českou republiku na mezinárodních šampionátech.

Hokejová reprezentace neslyšících má za sebou od svého restartu v roce 2016 velkou cestu, která je velmi náročná a trnitá, ale i přesto stále funguje jako jeden tým, který se těší na každou společnou akci. Její působení zaštiťuje Český svaz neslyšících sportovců. Hokejová reprezentace má ale také silné vedení a pracovitý realizační tým.

Jak reprezentace funguje?

Za normálních podmínek, tedy mimo nouzový stav, se schází na společných soustředěních, která zpravidla trvají tři dny (pátek až neděle). Pokud je to možné, tak se účastní mezinárodních turnajů a přátelských zápasů. V roce 2017 byla reprezentace na MS v USA (Buffalo), kde český tým nastoupil proti celkům z USA, Kanady, Finska a Kazachstánu. V roce 2020 se mělo konat ME v ČR a v roce 2021 měl být národní tým součástí MS v Kanadě (Vancouver). Bohužel akce v roce 2020 a 2021 jsou poznamenány pandemií koronaviru, a tudíž byly zrušeny.

Mistrovství Evropy v ledním hokeji v České republice je nyní velkým snem, a proto se v tuto chvíli začíná scházet přípravný tým, který bude pracovat na tom, aby se ME mohlo uskutečnit v srpnu 2022, pokud to tedy dovolí situace. V roce 2020 se měly ME účastnit týmy ČR, Maďarska, Finska a Ruska, kteří mají vážný zájem se zúčastnit i v roce 2022.

Kdo se může stát členem reprezentace? Hráč se sluchovou vadou, která musí být 55 dB a více. Znamená to tedy 55 – 130 dB na audiogramu.

Pokud o někom se sluchovou vadou víte, předejte mu prosím tyto informace, aby se na nás mohl obrátit a my mu se vším rádi pomůžeme. Hned, jak to situace dovolí, tak vyrazíme na společné soustředění. Pokud se jedná o komunikaci ve znakovém jazyce, tak se není čeho obávat. Trenéři reprezentace jsou slyšící a na soustředění je vždy minimálně jeden tlumočník, který s komunikací ochotně pomůže.

Kontakty

Jiří Procházka: Předseda sekce ledního hokeje ČSNS, Manažer reprezentace ČR neslyšících (ceskyhokejneslysicich@gmail.com).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz