Honzík alias zeď v bráně Jihlavy. Doležal posílil Most, Šindelář Třebíč

Foto: Karel Švec, cslh.cz

26. listopadu 2015, 17:45

Marek Hedbávný

Polovina soutěže je za námi. Na čele zůstává jihlavská Dukla, která je nejméně inkasujícím celkem WSM Ligy. Jeden z hlavních důvodů tkví v osobě Davida Honzíka, statisticky nejlepšího brankáře soutěže.

Události 26. kola WSM Ligy

János Vas je opět ve hře
Maďarský forvard János Vas chyběl Slavii,a to doslova, od 19. září. Ve středu se konečně vrátil z marodky a hned vsítil branku. Sešívaní však na fanoušky hnaný Přerov nestačili.

Jiří Doležal posílil Most
Most se společně se Šumperkem drží na chvostu tabulky. Obě mužstva neblahou pozici nenechávají bez povšimnutí. Šumperk vyměnil trenéra a Severočeši zapracovali na posilách. Tou nejnovější je třicetiletý forvard s bohatými extraligovými zkušenostmi Jiří Doležal, jenž před časem skončil ve Slavii. V Mostě, kde má vyřízeno měsíční hostování, se tak opět setká se svým bratrem Tomášem.

Šindelář do Horácké Slavie
Ke změnám na soupisce došlo i v Třebíči. V týmu nebude pokračovat útočník Václav Tomek, který přišel na zkoušku z pražské Slavie. Novou tváří, nebo lépe řečeno staronovou, je šestatřicetiletý gólman Vítkovic Filip Šindelář. Ten dosavadní průběh sezony strávil v Šumperku. Za Horáckou Slavii již v minulosti působil, konkrétně v sezoně 2005/2006.

Cetkovský se vrací domů
Už ve středečním utkání na ledě Kladna mohli Jestřábi využít služeb trojnásobného extraligového šampióna Jiřího Cetkovského. Ve své obnovené premiéře za mateřský klub získal bod, jeho tým však prohrál 2:5.
Více o změnách v kádru Prostějova ZDE

Komu se zadařilo?

David Honzík
Bývalý mládežnický reprezentant se zkušenostmi ze zámoří loni dělal dvojku v druholigovém Sokolově. Pozici jihlavské jedničky však zatím David Honzík zvládá bravurně, přestože se na začátku sezony musel potýkat se zdravotními problémy. Vysoký gólman, jenž v brance zabere spoustu místa, předvedl v Havířově další vynikající výkon, pochytal 47 střel soupeře a pomohl Dukle k devátému vítězství v řadě! Žádný jiný gólman se zatím nemůže pochlubit lepšími statistikami, než má on (95,05 procentní úspěšnost zákroků a průměr 1.84 obdržených gólů na zápas).

HC Slovan Ústí nad Labem
Třebíči se utkání na severu Čech vůbec nepovedlo. Slovan v utkání dominoval a svému soupeři nasázel pět branek. Na třech z nich se asistencí podílela hvězdná posila Petr Tenkrát.

HC ZUBR Přerov
Hokejový svátek na Hané dopadl pro Přerov na jedničku. Natěšení diváci mohli sledovat porážku slavné Slavie a výborný výkon domácích.

Návštěva kola

5 072 diváků - ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Benátky nad Jizerou
Do Budvar Arény přišlo ve 26. kole více diváků, než je součet všech návštěvností dosavadních domácích zápasů Benátek nad Jizerou.

Další návštěvy:
HC ZUBR Přerov vs. HC Slavia Praha - 2 618
Rytíři Kladno vs. LHK Jestřábi Prostjěov - 2 003
AZ Havířov vs. HC Dukla Jihlava - 1 976
HC Slovan Ústí nad Labem vs. SK Horácká Slavia Třebíč - 973
HC Stadion Litoměřice vs. HC Most - 760
Salith Šumperk vs. SK Kadaň - 663

Zajímavosti ze statistik

Ne Stach, ani Bílek! Hattrickem se blýskl Machač
Kladenský Patrik Machač podává výborné výkony už od začátku sezony. Zatím se ale jeho přínos pro mužstvo do statistik nijak výrazně nepromítal (do 26. kola měl bilanci 4+5). Proti Prostějovu se však jednadvacetiletý forvard prosadil hned třikrát a podílel se na jasném vítězství 5:2.

Tři střely, dva inkasované góly. Prostějov prohrál posedmé v řadě
V zápase proti Kladnu dostal důvěru od trenérů Prostějova Jakub Neužil. Jenže mladý gólman, který zářil v přípravě, inkasoval z prvních tří střel dvě branky a po zbytek utkání přenechal místo v brankovišti zkušenějšímu Horčičkovi. Ani on ale nezabránil sedmé porážce v řadě.

Po zranění září
Přerovský odchovanec a velká předsezonní posila Tomáš Sýkora byl velice dlouhou dobu mimo hru. Ihned po návratu z marodky se však stihl dostat do dobré formy. Ve 26. kole proti Slavii vstřelil dvě branky a po sedmi zápasech, které zatím stihl odehrát, má na svém kontě devět bodů.

Šlágr 27. kola

Sobota, 28. listopadu, 16:00  Rytíři Kladno - HC Slavia Praha
Kladno je po polovině soutěže druhé, Slavia zůstává i přes porážku ve 26. kole třetí. Šlágrem kola však tento duel není jen kvůli tabulkovému postavení, ale hlavně díky blízkosti měst a bohatým klubovým tradicím obou mužstev.

Další zápasy 27. kola

Čtvrtek 26. listopadu:
HC ZUBR Přerov 5:3 SK Kadaň

Pátek 27. listopadu:
18:00 HC AZ Havířov 2010 – ČEZ Motor České Budějovice 

Sobota 28. listopadu:
16:00 Rytíři Kladno – HC Slavia Praha
16:30 HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov
17:00 HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava
17:00 Hokej Ústí nad Labem – HC Most
17:00 HOKEJ ŠUMPERK 2003 – SK Horácká Slavia Třebíč

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz