Horácká Slavia si pojistila Malého. A přivedla i posilu do útoku

Zleva Matěj Svoboda a Jakub Malý | Foto: hstrebic.cz

Horácká Slavia ohlásila důležitý podpis v podobě Jakuba Malého, která prožil průlomový ročník a v play off patřil k nejlepším hráčům. Do útoku přišlo i nové jméno, a to 22letý Matěj Svoboda.

Oba hráči jsou odchovanci brněnské Komety. Malý zasáhl v Třebíči už do tří sezon, v té poslední udělal obrovský progres a postupně se vypracoval mezi klíčové hráče.

V play off měl pět bodů v devíti zápasech. V základní části měl bilanci 6+4 ve 31 duelech.

„Už v průběhu sezony jsme říkali, že Jakuba Malého bychom rádi získali i pro příští ročník a teď se nám povedlo dotáhnout do konce podpis smlouvy s tímto útočníkem. V sezoně ukázal velký herní progres a potenciál. Všechno gradovalo v play off, kdy hrál opravdu výborně," chválí ho hlavní trenér Kamil Pokorný.

„Už v průběhu sezony jsme říkali, že Jakuba Malého bychom rádi získali i pro příští ročník a teď se nám povedlo dotáhnout do konce podpis smlouvy."

„Chtěli bychom, aby zapracoval trošku na produktivitě, protože šance si vytváří. Tam vidíme rezervy, ale věříme, že v příští sezoně si to všechno sedne tak, jak má a že Jakub bude výraznou posilou útoku našeho týmu," dodal pro hstrebic.cz.

Mladý útočník má na kontě už také 30 utkání v extralize za Kometu. Letos bude sbírat další zkušenosti v prvoligové Třebíči, se kterou vyhrál základní část Chance ligy.

Jakub Malý

Jakub Malý | Foto: Sabina Prokešová, hstrebic.cz

Zcela novým jménem v třebíčské sestavě je Matěj Svoboda. Horáci tak mají na soupisce už dva hráče s tímto příjmením (v klubu zůstává totiž Matyáš Svoboda).

Matěj Svoboda, jenž oslaví v červenci 23. narozeniny, si také už zkusil českou nejvyšší soutěž. Loni působil v Šumperku, kde neměl vůbec špatnou produktivitu (11+7).

Dřívější roky hrával v dospělém hokeji v Přerově, teď však míří na Vysočinu.

„Je to hráč, který prošel organizací Komety Brno. Já osobně jsem se s ním hokejově potkal, když hrával za juniorku Komety a alternoval i v prvním týmu," přibližuje Pokorný pro klubový web.

„My v něm vidíme typ hráče, který by nám měl vnést do mužstva důraz a dobré bruslení. Vím také, že má kvalitní střelu a chtěli bychom, aby ve svém věku ještě šel hokejově nahoru. Věřím, že v našem klubu dostane možnost se rozvíjet a že bude pro náš tým platným členem kádru,“ praví sportovní manažer.

Kdo už má v Třebíči podepsáno na příští sezonu?

Brankáři:
Pavel Jekel, Jan Mičán.

Obránci:
Antonín Bořuta, Michal Furch, Petr Vodička, Daniel Poizl.

Útočníci:
Martin Dočekal, Ladislav Bittner, Matěj Psota, Michal Vodný, David Michálek, Radim Ferda, Matyáš Svoboda, Jakub Malý a Matěj Svoboda.

Matěj Svoboda

Matěj Svoboda | Foto: dracisumperk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz