Hovorka se v Kladně loučí, další rok na českých kluzištích nepřidá

Foto: Josef Poláček, hc-kladno.cz

21. června 2020, 13:54

Adam Bagar

Zkušený slovenský útočník Marek Hovorka opouští česká kluziště, na dvouleté spolupráci se dohodl s polským Jastrzebie. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

35letý bojovník se dosud chystal v Kladně, kde zůstal kvůli pandemii koronaviru. Trénoval podle individuálního plánu, Rytíři mu umožnili chodit i na led, a čekal na angažmá, přičemž dobře věděl, že v týmu Jaromíra Jágra s velkou pravděpodobností pokračovat nebude.

„Tak na 95 procent odejdu. Kde však zakotvím, zatím nevím. Nebude lehké něco sehnat. Už nejsem nejmladší, sport navíc dostal tvrdou ránu. Sleduji situaci v našich končinách, nebráním se ničemu. Uvidíme, co se stane,“ uvedl nedávno Marek Hovorka pro Hokejportal.sk.

Nyní už má jasno, na dva roky se upsal Jastrzebie, kam míří i kvůli osobě slovenského trenéra Roberta Kalabera. „Známe se navzájem velmi dobře, už mnoho let. Věděl jsem, že jsou tady perfektní podmínky na přípravu,“ těší útočnou akvizici týmu nejvyšší polské soutěže.

Stříbrný medailista z Helsinek 2012 sice už dvanáctou sezonu na českých kluzištích nepřidá, ale v kabině se potká také s českými hráči. GKS má pod smlouvou produktivního útočníka Martina Kasperlíka, brankáře Davida Marka i jeho nového kolegu Patrika Nechvátala.

Foto: jkh.pl

Hovorka v uplynulém ročníku hrál za Pardubice a Kladno, ale ani na jedno angažmá nejspíš nebude mít dobré vzpomínky. V Dynamu za podivných okolností dostal padáka, s Rytíři pak prožil pád z extraligy. Dohromady odehrál 34 zápasů a nasbíral devět bodů (4+5).

Za roky strávené v Česku zapsal 312 extraligových startů a 131 bodů (62+69), hrál také za Ústí nad Labem, Mladou Boleslav, Spartu Praha, Karlovy Vary, Chomutov a Vítkovice. O patro níž pak naskočil ke 150 zápasům za Slovan a Piráty, blýskl se v nich 48 góly a 64 asistencemi.

Foto: hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz