Hrabal opouští Zubry, míří za Dubou a Trončinským do britské ligy

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

12. prosince 2019, 9:21

Václav Jáchim

17. listopadu se oficiálně vrátil do klubu, kde kdysi začínal. Josef Hrabal tehdy kývl na nabídku mateřského Přerova a Zubrům následně pomáhal v Chance lize, nicméně spolupráce původně uzavřená do 30. ledna 2020 předčasně končí. Zkušený bek s reprezentačními zkušenostmi totiž míří do britské nejvyšší soutěže.

Hrabal kývl na nabídku týmu Sheffield Steelers, kde působí další našinci Tomáš Duba a Marek Trončinský. Bývalý obránce Vsetína, Třince, Pardubic či Vítkovic doplní defenzivu britského týmu poté, co se pro návrat do vlasti rozhodl Fin Mikko Kuukka.

Představitelé Steelers informují o příchodu čtyřiatřicetiletého přerovského rodáka na sociálních sítích, Hrabal by se měl k novému zaměstnavateli připojit v nejbližší době.

Bývalý hokejista farmy Edmontonu má s angažmá v cizině zkušenosti. Hrabal si v minulosti zahrál také ruskou nejvyšší soutěž za Čerepovec nebo Novosibirsk, nastupoval rovněž za švédské MODO nebo finské Pelikány z Lahti.

Minulý ročník začal Hrabal v Pardubicích, posléze se dohodl na spolupráci s Vítkovicemi. Letošní sezonu zahájil se zpožděním, po polovině listopadu uzavřel domluvu s Přerovem, která původně zněla do 30. ledna příštího roku. „Pokud by přišla nějaká lukrativní nabídka, která by Pepu oslovila, tak mu samozřejmě nebudeme bránit,“ uvedl tehdy na webu Zubrů sportovní manažer Pavel Hanák.

Hrabal za mateřský tým sehrál v Chance lize osm utkání, přičemž vstřelil tři branky a připsal si 12 trestných minut. Zubři jsou v tabulce aktuálně druzí, nasbírali 61 bod, V úterý 17. prosince se pustí do druhé fáze soutěže, čeká je boj ve skupině O pořadí v play off.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz