<

Hráčky ukázaly, co v nich je, líčí Andrašovský. Mladé možná zamíchají sestavou

Dušan Andrašovský | Foto: Karel Švec, Český hokej

České hokejistky nezklamaly, na Turnaji pěti zemí v Německu obsadily celkové druhé místo. Do sestavy přitom nakoukly zejména hráčky z tuzemských soutěží a několik reprezentantek z kategorie do 18 let. Svou pozici potvrdily v posledním utkání se Švýcarskem, které otočily na 3:2. „Hráčky ukázaly, co v nich je. Velké překvapení,“ sděluje na adresu reprezentantek trenér Dušan Andrašovský.

Reprezentantky v posledním utkání ztrácely, nicméně se ve třetí třetině dokázaly dostat zpět do hry a utkání otočit.

„Byl to velmi těžký zápas. Nevstoupili jsme se do něj úplně koncentrovaní a připravení, ale postupem utkání holky ukázaly charakter a důvěru týmu,“ těší trenéra Dušana Andrašovského.

„Věřili jsme, že se nám zápas podaří otočit, a to se i stalo,“ cení si síly svého výběru.

„Věřili jsme, že se nám zápas podaří otočit, a to se i stalo.“

Úvod zápasu se nevyvíjel pro české hráčky dobře, navíc dvakrát během první části špatně střídaly. „Komunikace během první třetiny nebyla dobrá, z toho pramenila následná vyloučení,“ odůvodňuje situaci Andrašovský, který byl pro turnaj zvolen hlavním koučem za Carlu MacLeodovou.

Společně ale na dálku diskutovali, třeba i o možnosti nasazení 17leté brankářky Denisy Dudkové. „S trenérem gólmanů Pavlem Liehmanem i Carlou, se kterou jsme byli ve spojení, jsme plánovali, že když výsledky budou podle představ, uděláme tenhle krok,“ prozrazuje Andrašovský k premiéře mladé gólmanky v A-týmu žen.

Kromě Dudkové dostaly možnost reprezentovat i další čtyři hráčky, které nechyběly na lednovém mistrovství světa do 18 let.

„Holky se s šancí popraly výborně, hrály bez ostychu, odvážně a sebevědomě.“

„Musím holky pochválit. Popraly se s šancí výborně, hrály bez ostychu, odvážně a sebevědomě. Ukázaly, co v sobě mají a zamíchali nám v hlavě se sestavou,“ neskrývá nadšení ze hry Šapovalivové, Plosové, Pištěkové a Malické.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz