Hradec jde v předkole na Litvínov. Černý kůň play off, upozorňuje Pilař

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

8. března 2021, 17:19

Matěj Hodoval

Základní část je minulostí. Hradec Králové zakončil tuto fázi sezony přesvědčivým vítězstvím 6:1 na ledě Karlových Varů. Ke třem bodům přispěl jednou brankou také útočník Radek Pilař, který na závěr sezony nabírá střeleckou formu.

Byť na střely skončil zápas těsně 35:34, od první minuty si šli za vítězstvím hosté z východu Čech. Pouze šestapadesát vteřin stačilo Mountfieldu na úvodní trefu zápasu, když se prosadil Jakub Orsava.

Brzký zásah Hradec pochopitelně nakopl. „Určitě je to lepší, než zápas dotahovat. Myslím si, že jsme silnější, když vedeme a držíme výsledek,“ říká Radek Pilař.

Vítězství v posledním kole základní části znamenalo pro svěřence Vladimíra Růžičky velkou vzpruhu před nadcházejícími vyřazovacími boji. Před zápasem s Karlovými Vary totiž Hradec Králové zapsal hned tři porážky v řadě.

„Tahle výhra nám zase trošku pomůže psychicky do dalších bojů v play off,“ souhlasí Pilař. Právě čtyřiadvacetiletý forvard byl jedním z pěti střelců, kteří ke třem bodům dopomohli, když v čase 33:17 nadvakrát pokořil Filipa Novotného.

A právě vyrovnanost všech útoků Východočechy zdobí. „Víme, že každá lajna se umí prosadit. Myslím si, že v útoku teď ale problém nemáme. Po posledních zápasech musíme více zapracovat spíše na defenzívě,“ varuje.

Vraťme se ale k Pilařovi. Nenápadný univerzál si dokázal v nabitém kádru Mountfieldu vybojovat stálé místo a poprvé ve své extraligové kariéře odehrál všech 52 duelů. V základní části vsítil tři branky a přidal pět asistencí. V posledních dvou zápasech se pokaždé trefil, před nejdůležitější částí sezony chytá střeleckou formu.

„Nečekal jsem takovou důvěru. Mám radost, že jsem mohl být v každém zápase, ať už v obraně, nebo v útoku, tu důvěru jsem cítil. Je to pro mě trochu snový závěr,“ přiznává rodák z Jičína.

Sestřih utkání

Nyní se se svými spoluhráči chystá na předkolo play off, v němž narazí na rozjetý Litvínov. Chemici jsou ve formě, vyjma porážky v posledním kole se zlínskými Berany vyhráli šest utkání v řadě, přičemž si vyšlápli na první Spartu, druhé Oceláře i třetí Bruslaře.

„Osobně jsem si přál spíš Vary, nebo Olomouc. Vzhledem k posledním výsledkům je pro mě právě Litvínov černý kůň play off. Je to soupeř, který když se dobře vyspí, nám může nasázet šest gólů. Jsou hokejoví a trochu nevyzpytatelní. Bude to taky o nás, budeme chtít navázat na poctivou práci směrem dozadu a pohlídat si jejich nejlepší hráče,“ hlásí na závěr Pilař.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz