Hradec postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů! Plzeň končí

Foto: Instagram Champions Hockey League

19. listopadu 2019, 21:26

Marek Hedbávný

Hradec Králové v německém Mannheimu ubránil remízu 1:1, která mu zaručuje postup mezi osm nejlepších týmů Champions Hockey League. O čtvrtfinále dlouho bojovala i Plzeň, ta ale v Lausanne nezvládla prodloužení a v soutěži končí.

Skvělá defenziva a Hradec jde dál!

Před týdnem doma v Hradci Králové udržel Marek Mazanec čisté konto... A činil se i v odvetě! Mazancovu neprůstřelnost ukončil až v 50. minutě Phil Hungerecker. 

V té době už ale Mountfield zásluhou Matěje Chalupy vedl. Remízu, která díky výsledku prvního utkání znamenala pro Hradec Králové postup, se nakonec hostům podařilo ubránit. Byť to bylo v závěru hodně vypjaté: dvě minuty před koncem se totiž nechal vyloučit obránce Oskars Cibulskis. Skvělá hradecká defenziva ale závěrečný tlak německého mužstva (vedeného českým koučem Pavlem Grossem) ustála.

Ve čtvrtfinále se Mountfield utká se švýcarským Zugem. Do Česka se tak opět vrátí Jan Kovář.

ADLER MANNHEIM – MOUNTFIELD HK 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 50. Hungerecker (Soramies, Lampl) – 40. Chalupa (Jergl, Pilař).
Výsledek dvojzápasu: 1:2 (postupuje Mountfield).
Rozhodčí: Öhlund, Björk (oba Švédsko) – Hurtik (Německo), Leermakers (Nizozemsko).
Vyloučení: 4:7.
Bez využití.
Střely na branku: 22:21.
Diváci: 3 611.
Adler Mannheim: Endras – Larkin, Katic, Lampl, Lehtivuori, Reul, Akdag, Billins, Krupp – Plachta, Desjardins, Wolf – Rendulič, Eisenschmid, Krämmer – Huhtala, Smith, Stützle – Hungerecker, Goc, Soramies. Trenér: Gross.
Mountfield HK: Mazanec – Čáp, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Pilař, Šalda – Jergl, Koukal, Červený – Smoleňák, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, Chalupa – Perret, Kubík, Klíma. Trenér: Růžička.

Plzeň ztratila postup v prodloužení

Indiáni se po domácí porážce vzchopili a díky skvělému obratu ve třetí třetině si vybojovali naději na postup do čtvrtfinále. Prodloužení, které se hrálo ve třech hráčích na každé straně, však rychle skončilo. Už po 58 vteřinách rozhodl někdejší útočník Detroitu Cory Emmerton.

Pro Plzeň letošní ročník Champions Hockey League skončil. Švýcarské Lausanne se ve čtvrtfinále utká se švédským celkem z Luleå.

Posledním českým zástupcem v Lize mistrů je tak výše zmíněný Hradec Králové.

HC LAUSANNE – HC ŠKODA PLZEŇ 4:4 po prodloužení (3:2, 0:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Jeffrey (Kenins, Bertschy), 12. Lindbohm (Vermin), 16. Moy (Nodari), 61. Emmerton (Genazzi) – 10. Kracík (Pour), 12. Kaňák (Vlach, Pour), 47. Kantner (Kracík), 54. Rob (Houdek, Malát).
Výsledek dvojzápasu: 6:5 (postupuje Lausanne).
Rozhodčí: Piechaczek (Německo), Nikolić (Rakousko) – Altmann, Wolf (oba Švýcarsko)
Vyloučení: 2:4.
Bez využití.
Střely na branku: 33:25.
Diváci: 3 239.
HC Lausanne: Stephan – Junland, Heldner, Frick, Lindbohm, Genazzi, Grossmann, Oejdemark, Nodari – Kenins, Jeffrey, Bertschy – Vermin, Emmerton, Moy – Herren, Jooris, Leone – Antonietti, Froidevaux, Roberts. Trenér: Peltonen.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, Kaňák – Kantner, Kracík, Pour – Straka, Němec, Přikryl – Malát, Kodýtek, Rob – Vlach, Kolda. Trenér: Čihák.

Další dnešní osmifinálové výsledky

Frölunda – Färjestads 8:2 (celkově 11:8)
Luleå – Bern 4:2 (celkově 7:2)
Zug – Tappara 3:1 (celkově 6:4)
Biel – Augsburg 2:1pr. (celkově 4:3)
Frölunda – Färjestads 8:2 (celkově 11:8)
Djurgården – Skellefteå 4:1 (celkově 7:4)

Další program play off Ligy mistrů

Středa 20. listopadu – 2. zápas osmifinále:
20:00 EHC Red Bull Mnichov – Junosť Minsk (3:2)

Čtvrtfinále: 3./4. prosince – 10. prosince 2019
Semifinále: 7./8. ledna – 14./15. ledna 2020
Finále: 4. února 2020

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz