Hradec žije! Odvrátil i druhý mečbol a vrátil finále do Třince

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

26. dubna 2023, 19:34

Josef Prášek

Oslavy pátého třineckého titulu se i podruhé odkládají. Hradec na svém ledě porazil loňského mistra 3:0 a snížil sérii na 2:3. Šestý duel finále se hraje v pátek od 17:00 v Třinci.

Třinec vlétl do finále ve velkém stylu a po třech zápasech už vedl 3:0. Je tak kousek od toho, aby jako první tým v historii extraligy došel z předkola play off až pro titul.

Jenže...

Hradec ukazuje také svou sílu. Čtvrtý duel urval v prodloužení a vrátil sérii na vlastní led.

V pátém finále měli domácí navrch, už po 27 vteřinách udeřil Patrik Miškář. Jednalo se o třetí nejrychlejší branku v historii finále TELH.

Ještě lépe bylo Hradci ve 37. minutě, kdy na 2:0 zvyšoval Radek Pilař.

Když Oceláři v šestém semifinále proti Dynamu prohrávali po dvou periodách 0:4, tak dokázali snížit na 3:4 a rvali se o vyrovnání.

Tentokrát se podobný závěr nekonal. Mountfield nepouštěl Třinec do tolika šancí, naopak trefil opuštěnou klec (díky Marku Zacharovi) a dokázal snížit sérii na 2:3.

Finále se nyní stěhuje do Třince. Oslaví Oceláři v pátek čtvrtý titul v řadě? Nebo vybojuje Hradec sedmý duel?

MOUNTFIELD HK – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Miškář (Werek, R. Pavlík), 37. Pilař (Okuliar, McCormack), 58. Zachar (Okuliar).
Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Lhotský, Špůr.
Vyloučení: 6:3.
Bez využití.
Střely na branku: 28:29.
Diváci: 6 890 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Matěj Machovský – Jakub Jeřábek.
Stav série: 2:3.
Mountfield HK: Machovský – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík – R. Pavlík, Miškář, Werek – Perret, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klíma, Okuliar – Eberle, Lev, Pilař – Smoleňák. Trenéři: T. Martinec, Svoboda a Hamara.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Doudera, Mar. Adámek, Kaňák – Chmielewski, Marcinko, M. Růžička – Dravecký, M. Roman, Kurovský – Nestrašil, Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána, Hrňa. Trenéři: Moták a Országh.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (trenér Hradce Králové): „Důležitý pro nás byl začátek zápasu, kdy se nám podařilo vstřelit gól hned v prvním střídání. Tím si myslím, že se ráz utkání změnil, Třinec musel trošičku otevřít hru. Zápas se nesl v úplně jiném duchu než ty předešlé, bylo to nahoru dolů. Třinec měl velké šance, znovu nás musel podržet Matěj Machovský. Byl to hokej, který si myslím, že nám vyhovuje a máme ho rádi. Zase jsme předvedli týmový výkon a velkou obětavost. Máme druhý bod, za což jsme rádi, ale nic nekončí a s pokorou se musíme zase připravit na další zápas.“

Zdeněk Moták (trenér Třince): „Do utkání jsme hůře vstoupili, inkasovali jsme branku a pak jsme to celý zápas tlačili před sebou. Domácím jsme se nemohli dostat na kobylku a ani v přesilových hrách jsme nevstřelili žádný gól, což bohužel rozhodlo.“

Sestřih zápasu

Další program finále Generali Česká pojišťovna play off

Pátek 28. dubna  případný 6. zápas:
17:00 HC Oceláři Třinec  Mountfield HK (ČT sport i O2 TV Sport)

Neděle 30. dubna  případný 7. zápas:
17:00 Mountfield HK  HC Oceláři Třinec (ČT sport i O2 TV Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz