Hrával v Dynamu, teď urostlý Kanaďan válí na Slovensku. Čeká ho poslední sezona?

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

13. června 2021, 9:08

Jan Šimek

V Evropě zatím poznal jen dvě soutěže – slovenskou a českou. Kanadský zadák Jacob Cardwell, jenž strávil dvě sezony v pardubickém Dynamu, bude pokračovat v Banské Bystrici. S klubem se dohodl na nové roční smlouvě.

Vysoký obránce, jenž měří 191 centimetrů, rozjel uplynulou sezonu v Nitře, pak se ale vrátil do Banské Bystrice. V jejím dresu naskočil do 26 utkání včetně předkola play off a zapsal dva góly a pět asistencí.

Celkem v uplynulém ročníku slovenské nejvyšší soutěže sehrál 47 zápasů s bilancí 2+20. Teď v městě pod vrchem Urpín přidá další sezonu.

„S rodinou se nám v Banské Bystrici velmi líbí a vždy se tady poskládá dobrý tým. Bylo tomu tak i v minulé sezoně, navzdory tomu, že umístění bylo horší než v předchozích letech. Vím, že v tým bude několik velmi dobrých hráčů, navíc tady zůstává trenér, kterého znám a vím, jaký chce hrát hokej. Naším cílem bude udělat vše pro to, abychom vyhráli titul,“ hlásí Jacob Cardwell pro oficiální web banskobystrického klubu.

„Novou sezonu si chci užít. Podle všeho bude moje poslední na Slovensku.“

„V minulé sezoně jsme měli nejmladší tým v lize. Spoustu hráčů debutovalo mezi seniory nebo dostali poprvé prostor v nejvyšší soutěži, což pro ně byla velká zkušenost. Tým budeme mít určitě lepší a máme velkou šanci vyhrát titul,“ dodává devětadvacetiletý hokejista, který po sezoně do zámoří nezamířil.

Léto tráví na Slovensku. „Novou sezonu si chci užít. Podle všeho bude moje poslední na Slovensku. Navíc manželka je těhotná. Očekáváme někdy v listopadu přírůstek do rodiny, i kvůli tomu jsme nechtěli letět,“ vysvětluje pro stránky Banské Bystrice.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz