Hruška končí ve finském Oulu po 22 zápasech, hlásí návrat do Komety

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Finské Oulu bývalo pro Čechy zaslíbeným klubem, dres elitního Kärpätu v minulosti oblékali například Michal Broš, Ondřej Kratěna, Viktor Ujčík, Ivan Huml, Vladimír Machulda nebo třeba Vladimír Eminger. Letos tam ale našinci neměli moc štěstí. Nejdřív předčasně ukončil angažmá Jiří Tlustý, jenž měl smůlu na zdravotní potíže, teď se loučí také Jan Hruška. Zkušený útočník s reprezentačními zkušenostmi sehrál za Oulu 22 utkání finské ligy a další už nepřidá. Klub potvrdil rozchod po vzájemné dohodě na svých stránkách.

Zároveň ze Skandinávie zní informace, že dojde na hráčův návrat do Komety Brno, jejíž barvy Hruška hájil i v úvodu tohoto ročníku. Vzhledem k tehdejšímu přetlaku v ofenzivě vedení klubu souhlasilo s tím, aby loňský účastník dvou podniků Euro Hockey Tour odešel na zahraniční angažmá. Hruška se v minulosti hokejově zoceloval na Slovensku, na podzim byl ve hře jeho přesun do KHL, nakonec z toho vzešla dohoda s Kärpätem Oulu.

Jenže teď je všechno jinak. Jednatřicetiletý rodák z Brna odchází z finské SM-Liigy krátce před vypršením letošního přestupního termínu, podle webu Kärpätu se vrací do Komety, jejímž je stále hráčem. Brňanům se bude bezpochyby hodit, jelikož na marodce mají Martiny Erata se Zaťovičem, zkušenosti Hrušky přijdou vhod.

Konec v Oulu ovšem platí, představitelé Kärpätu o něm informovali na svém webu. "Jan byl pro nás kvalitním hráčem. Bohužel mu ale v tuto chvíli nedokážeme najít odpovídající roli a místo v mužstvu. Obě strany došly k závěru, že nejlepším řešením bude vzájemný rozchod. Jan byl oblíbeným členem našeho týmu a všichni mu do budoucna přejeme hodně štěstí," uvedl hlavní kouč finského celku Kai Suikkanen.

O možném návratu do Komety se v případě Hrušky spekulovalo delší dobu. Český reprezentant sehrál za Oulu 22 utkání, nedal ani gól a připsal si pět nahrávek. Poslední dobou vypadl ze základní sestavy, bylo patrně otázkou času, kdy se rozloučí. Představitelé Komety o dění v Oulu věděli, kdyby měli Brňané kompletní kádr a prázdnou marodku, možná by se Hruška vydal do jiné soutěže. Nebo třeba výměnou k extraligové konkurenci. Ale takhle zřejmě zůstane a možná co nevidět znovu naskočí do tuzemské nejvyšší soutěže.

Kometa před uzávěrkou přestupního termínu uskutečnila další změnu, Vlastimil Dostálek dokončí ročník v Českých Budějovic. Tahle operace může být i s ohledem na příchod Hrušky. S týmem stále trénuje Martin Havlát, jehož návrat do českého hokeje se zdá být hodně blízko. Dojít může i na další změny, ale hlavní otázkou pro klub zůstává, aby se uzdravili Martin Erat s Martinem Zaťovičem. Fit poslední dobou nebyl ani obránce Jozef Kováčik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz