<

Hvězdná posila pro Dynamo! Jakub Nakládal se po 9 letech vrací domů

Foto: hcdynamo.cz

17. června 2020, 12:52

Adam Bagar

To, o čem se už delší dobu špitalo, se stalo skutečností – zkušený obránce Jakub Nakládal se po konci v Kontinentální lize vrací do extraligy, s Pardubicemi podepsal tříletý kontrakt! Klub o tom informoval na dnešní mimořádné tiskové konferenci.

„Kuba si drží vysokou kvalitu na mezinárodní scéně již několik let a proto jsme spokojeni, že jsme jeho příchod dotáhli do úspěšného konce. Pardubice byly pro něj jasnou prioritou. Každý návrat úspěšného odchovance je pro klub vždycky dobrou vizitkou,“ říká člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

32letý Jakub Nakládal hrál za Dynamo naposledy v roce 2011, vrací se téměř po devíti letech. „Když jsem tenkrát odcházel z Pardubic, neměl jiný plán, než že se do nich zase vrátím a opět obléknu jejich dres. Jiná volba pro mě ani neexistovala. Jsem moc rád, že to takhle dopadlo a těším se, až týmu pomohu,“ líčí obránce.

Na východě Čech bude oblékat dres se svou oblíbenou sedmaosmdesátkou. „Jeho návrat je vizitkou, že se s pardubickým hokejem skutečně něco děje. Od Kuby si slibujeme především uplatnění zkušeností a třeba zrovna vedle něj může vyrůst další skvělý bek pro Pardubice,“ libuje si pardubický trenér Milan Razým.

„Od Kuby si slibujeme především uplatnění zkušeností a třeba zrovna vedle něj může vyrůst další skvělý bek pro Pardubice.“

Nakládal se v Pardubicích upsal na další tří roky a má velké ambice. „Chce titul,“ prozrazuje většinový majitel klubu Petr Dědek na adresu nové defenzivní akvizice, která má zkušeností na rozdávání. Účastník tří MS, SP či ZOH v Pchjongčachangu a majitel bronzu z MS 2012 působil poslední čtyři roky v Jaroslavli.

Pardubický mistr z roku 2010 hrál v Kontinentální lize také za Ufu, Spartak Moskva a Lev Praha. Celkem v soutěži odehrál 365 utkání s bilancí 39+80. Ve sbírce má rovněž 30 startů v NHL, za Calgary a Carolinu nastřílel celkem dva góly a přidal tři asistence. Jeden rok strávil i v elitní finské lize v dresu TPS Turku.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Aktuální kádr HC Dynamo Pardubice

Brankáři:
Pavel Kantor, Milan Klouček, Vojtěch Nečas.

Obránci:
Ondřej Blažej, Martin Bučko, Rhett Holland, Michal Hrádek, Michal Ivan, Jan Kolář, Tomáš Linhart, Jakub Mert, Juraj Mikuš, Jakub Nakládal,  Jan Oliva, Ondřej Vála, Stěpan Zacharčuk, Jan Zdráhal.

Útočníci:
Lukáš Anděl, Matěj Blümel, Valentin Claireaux, Robert Kousal, Matouš Kratochvil, Denis Kusý, Michal Machač, Ondřej Machala, Jan Mandát, Ondřej Matýs, Matej Paulovič, Michal Pochobradský, Patrik Poulíček, Vladimír Svačina, Radoslav Tybor, Michal Vondrka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz