Hvězdy rozzáří extraligu! Tohle je TOP 10 osobností

10. září 2021, 12:56

Marek Hedbávný

Jo, tak tohle bude opravdu zajímavá sezona. Do české nejvyšší soutěže se vrací reprezentační legendy David Krejčí, Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec, navíc pokračují další osobnosti v čele s Vladimírem Sobotkou a Romanem Polákem.

David KREJČÍ (Ú, 35 let, HC Olomouc)
Na Hané právě evidují první vlnu epidemie Krejčímánie. Projevuje se třeba tím, že Olomouc za poslední měsíc prodala tolik dresů, co za předchozí dvě sezony dohromady.

Jaromír JÁGR (Ú, 49 let, Rytíři Kladno)
V přípravě se zranil, už ale trénuje a je možné, že stihne nastoupit hned do prvního kola. Jágr asi na ledě nebude dominantní, uvědomuje si to a počítá se skromnou rolí ve čtvrté lajně. Na přesilovce by ale pořád mohl být hodně nebezpečný.

Tomáš PLEKANEC (Ú, 38 let, Rytíři Kladno)
Loni vyhrál cenu pro nejlepšího hráče první ligy: sbíral bod na zápas a coby kapitán dovedl Kladno zpátky mezi elitu. Společně s Jágrem dají dohromady 3 036 startů v NHL.

Roman POLÁK (O, 35 let, HC VÍTKOVICE RIDERA)
Také Polák po sobě v NHL zanechal pořádnou stopu: z bezmála 900 utkání. Je vítkovickým lídrem a jedním z nejlepších defenzivních obránců v extralize.

Vladimír SOBOTKA (Ú, 34 let, HC Sparta Praha)
Pro velký hokej ho vychovala Slavia, ta ale mezitím sestoupila. A tak nyní hraje Sobotka za odvěkého rivala. V NHL si udělal dobré jméno coby defenzivní specialista, v extralize se potom zařadil k nejlepším tvůrcům hry: v loňské základní části zazářil 24 asistencemi ve 36 zápasech.

Ladislav ŠMÍD (O, 35 let, Bílí Tygři Liberec)
V zimě podstoupil operaci krční páteře, teď se vrací do sestavy Liberce. Předem ale hlásí, že jde o jeho poslední profesionální sezonu. Dá se čekat, že bude opět nejvytíženějším hráčem v lize – byly i zápasy, kdy měl ice time přes 30 minut.

Peter MUELLER (Ú, 33 let, HC Kometa Brno)
Jako první cizinec v historii vyhrál kanadské bodování Tipsport extraligy. Na hru svého týmu má vliv jako málokdo jiný: vždyť se loni podílel na 44 % všech brněnských branek.

Milan GULAŠ (Ú, 35 let, HC Motor České Budějovice)
Podobně jako Mueller dokáže i Gulaš změnit tvář celého týmu. Motor s ním a bez něj? To by byla dvě odlišná mužstva. Vždyť byl Gulaš za poslední čtyři sezony hned třikrát zvolen nejlepším hokejistou v extralize.

Jakub NAKLÁDAL (O, 33 let, HC Dynamo Pardubice)
Pardubice vyhlásily útok na medaili. Ukočírovat kabinu plnou osobností dostane na starost právě Nakládal, coby kapitán týmu a také borec se zkušenostmi z NHL, národního týmu nebo KHL.

Andrej NESTRAŠIL (Ú, 30 let, HC Oceláři Třinec)
Třinec po zisku titulu přišel o několik klíčových hráčů včetně nejlepšího střelce Matěje Stránského. Jeho přínos pro Oceláře se pokusí nahradit právě Nestrašil, někdejší útočník Detroitu a Caroliny a poslední dvě sezony tahoun ruského Magnitogorsku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz