Ihnačák jako Bubela nebo Cardwell, po odchodu z Pardubic bude hrát na Slovensku

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

9. ledna 2020, 10:04

Václav Jáchim

V minulé sezoně nastupoval za pardubické Dynamo, Brian Ihnačák se poté rozloučil a dlouho zůstával bez angažmá. Nyní už ho našel, konstruktivní útočník zamířil do slovenské nejvyšší soutěže, kde oblékne dres Banské Bystrice.

Slovenský klub o tom informuje na svém webu. Ihnačák patrně zvažoval víc variant a čekal na kvalitní nabídku, nyní kývl Banské Bystrici a ročník dokončí u našich východních sousedů. Pro hokejistu, jehož v roce 2009 draftoval Pittsburgh, půjde o pikantní změnu i s ohledem na rodinné vazby.

Brianův tatínek Peter patřil svého času k nejlepším hokejistům, kteří v době federace vyrostli na Slovensku. Bývalý útočník Popradu, Jihlavy či Sparty odešel emigroval v roce 1982 do zámoří a válel NHL, na jaře 1985 se jeho paní narodil v Torontu syn Brian.

NHL okusil i jeho strýc Miroslav, v minulosti vynikající střelec Košic. Brian Ihnačák se snažil navázat na rodinnou tradici, ovšem do nejslavnější ligy se neprosadil. Sezonu 2007-08 strávil v Kežmarku, kam se vrátil během ročníku 2009-10. Tehdy nastupoval také za Zvolen a Poprad. Po téměř deseti letech se nyní do elitní soutěže na Slovensku vrací.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Mezitím se v životě Briana Ihnačáka mnohé změnilo. Čtyřiatřicetiletý kanadský rodák s česko-slovenskými kořeny strávil tři sezony v Itálii, získal tamní občanství a zemi reprezentoval na mistrovství světa 2014 v běloruském Minsku. Po výpomoci ve švédském Malmö a štaci v norském Oslo se vydal do české TELH.

Ihnačák hrál nejprve za hradecký Mountfield, sezonu 2016-17 strávil ve Spartě, během té následující přišel pomoci Litvínovu. Loni byl pro změnu hráčem Pardubic, kde se na jaře rozloučil a následně byl bez práce.

Teď už to neplatí, zkušený útočník zamířil do stejného klubu jako jeho bývalí parťáci z Dynama Miloš Bubela nebo Jacob Cardwell. S Banskou Bystricou bude Ihnačák usilovat o mistrovský titul, svěřenci kouče Dana Cemana jsou v aktuální tabulce slovenské Tipsport extraligy druzí – jen bodík za vedoucími Košicemi.

Foto: Facebook Hokej Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz