Já na bráchu, brácha na mě! Je to pro nás silné, hlásí Zohornovi

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

8. února 2020, 17:28

Adam Bagar

(STOCKHOLM, od našeho zpravodaje) Sázka na bratry Zohornovy se kouči Miloši Říhovi znovu vyplatila, výhru 3:1 nad Finskem řídili dvěma góly. O ten vítězný se postaral Tomáš, jenž potom připravil pro Hynka pojistku do prázdné branky.

I s nejmladším Radimem si duel užívali. „Jsme strašně rádi, že jsme se znovu sešli. Vždycky bylo naším snem si spolu zahrát. Je to pro nás opravdu silné. Těší to o to víc, že jsme vyhráli. A když k tomu dáme ještě nějaké góly, je to úplně super,“ září Tomáš Zohorna.

Vítězná trefa byla ideální ukázkou jejich obrovské pohody. „Vzali jsme to od nejmladšího po nejstaršího. Brácha na mě, já na bráchu a povedlo se,“ culí se Hynek Zohorna, který sledoval, jak Tomáš šest sekund před koncem druhé třetiny trefil přesně horní růžek.

„Asi to nešlo líp trefit. Dostal jsem to přímo na volej, obránce mi šel spíš dopředu a prostě to tam hezky padlo,“ popisuje nejstarší ze sourozenců, který v závěru mohl zaznamenat druhý gólový zápis odpoledne, ale před prázdnou brankou nechal skórovat Hynka.

„Já už jsem jeden dal, tak to je samozřejmé,“ objasňuje Tomáš. „Ukazoval jsem mu hokejkou, ať vystřelí sám, ale je hodný, že mi ještě přihrál,“ culí se Hynek po vyšachování finské obrany. „Přechytračili jsme je. Myslím, že jsme to udělali nejlépe, jak jsme mohli.“

Je až obdivuhodné, jak se Tomáš Zohorna po trablích se slepákem dostal rychle do předchozí formy. „Když se vrátil do Chabarovsku, odehrál pět zápasů. Říkal, že se cítí v pohodě, jinak by nepřijel. Zvládá to opravdu dobře. Prostě bojovník!“ pokyvuje pochvalně.

„No, moc to podle mě nezvládám. Jsem hodně bolavý, ale jsem rád, že tady nejsem do počtu a aspoň trošku můžu pomoct týmu, i když to není ono. Je super, že se vyhrálo, ale necítím se nejlíp. Potřebuju ještě čas a natrénovat,“ říká sebekriticky Tomáš Zohorna.

Zapomenout nesmíme ani na Radima, který odvádí velký kus práce. „Je výborný v útočném pásmu, vybojuje tam spoustu puků. V tom za poslední roky zapracoval. Co se týče obrany, tak se nenechá odtlačit. Má sto kilo a svou váhu umí využít,“ chválí ho Hynek.

Bratry Zohornovy těší velká důvěra od kouče Miloše Říhy. „Jsme moc rádi, že se můžeme sejít všichni tři v jednom týmu, moc nás to těší a jsme za důvěru vděční,“ hlásí Tomáš. „To byl podle mě první turnaj, kdy jsme si všichni tři zahráli i přesilovku,“ dodává Hynek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz