Jágr pokřtil nové dresy Rytířů. Cíl je jasný, skvěle vypadat i hrát, řekl

Foto: Zdeněk Janda, deníl Sport

26. srpna 2019, 10:20

Václav Jáchim

Na nedělní podvečerní akci představili kladenští Rytíři nové dresy pro Tipsport extraligu. Připraveny mají tři verze, vedle modré a bílé uvidí fanoušci na výjimečných akcích i zlatou sadu. „Cíl naší sezony je jasný – skvěle vypadat a skvěle hrát," řekl majitel Jaromír Jágr, který dresy slavnostně pokřtil.

Křest proběhl za asistence fanoušků, došlo i na událost, která se týkala Síně slávy kladenského hokeje. Jejím 35. členem se stal Miroslav Rys, někdejší hvězda místního hokeje a účastník mistrovství světa 1959. 

"Je mistrem s Kladnem z roku 1959 a jeden z posledních klasických obojživelníků, který hrál výborně hokej i fotbal. Byl emigrantem a jeho životní etapy by vydaly dost možná na zajímavý hollywoodský seriál," řekl tiskový mluvčí kladenského klubu Vít Heral  Indisponovaného Miroslava Rysa zastoupil jeho mladší bratr Lubomír, jenž v minulosti také válel za Kladno nebo za Košice.

Hlavní událostí bylo ovšem představení nových kladenských dresů. „Když je vidím, musím říci, že první část našeho cíle jsme splnili," poznamenal Jágr. Rytíři budou skutečně vypadat dobře, dresy se povedly. „Teď zapracujeme ještě na té druhé části a bude všechno v pohodě. Ničeho se nebojte," dodal Jágr směrem k fanouškům v obchodním centru Oaza.

Rytíři se chystají na návrat do nejvyšší soutěže a v přípravě se jim nedaří. Doma vysoko prohráli s Plzní, debakl si odvezli také z Karlových Varů. Jágr vyzval příznivce, aby na hokej chodili v hojném počtu i v případě, že Rytíři budou prohrávat. „Nebudeme plakat, když soutěž ještě ani nezačala. Moc dobře víme, že to bude těžká sezona. Pět let jsme hráli v první lize, opravdu není jednoduché zvyknout si na jiný styl," připomněl.

V Kladně nemají velké oči, do Tipsport extraligy míří s pokorou. „Uděláme maximum, abychom se udrželi," slíbil olympijský vítěz z Nagana. „Ze srdce věřím, že uděláme desítku, ale to je jen můj názor. Musíme to dokázat na ledě a to je pro nás to nejdůležitější."

Zatím není jasné, kolikrát v sezoně obléknou Rytíři unikátní zlatou sadu dresů. „Mít třetí dres na výjimečná utkání, to je taková tradice. Věřím, že ho minimálně jednou nebo dvakrát v sezoně použijeme. Třeba na Vánoce, k nějakým historickým zápasům nebo se speciálními týmy," připomněl Jágr.

Součástí slavnostní akce bylo vyhodnocení tomboly včetně originální hokejky Jaromír Jágra s podpisy všech kladenských hráčů. Výtěžek ve výši 33 tisíc korun a vydražený nový dres byl předán osmileté Elišce, která bojuje s následky mozkové obrny. Jágr od ní pro Rytíře dostal čtyřlístek pro štěstí.

Změny v kádru Rytířů Kladno

Příchody:

Ladislav Romančík (Litvínov)
David Stach (Plzeň)
Jakub Müller (Lappeenranta, Finsko)
Adam Kalaj (TuTo Turku, Finsko)
Brendan O'Donnell (Dornbirn, EBEL)
Brady Austin (Esbjerg, Dánsko)
Martin Réway (Tingsryds, Švédsko, zkouška)
Ondřej Smetana (Ústí nad Labem, ?)

Odchody:

Adam Kubík (Hradec Králové)
Tomáš Vildumetz (Ústí nad Labem)
Jiří Říha (Litvínov)
Tomáš Plekanec (Kometa Brno)
Petr Hořava (Slavia Praha)

Aktuální soupiska Rytířů Kladno

Brankáři:
Adam Brízgala, Lukáš Cikánek.

Obránci:
Martin Kehar, André Lakos, Ladislav Romančík, Václav Veber, Josef Zajíc, Matyáš Zelingr, Jakub Müller, Brendon Nash, Brady Austin, Ondřej Smetana (zkouška).

Útočníci:
Štěpán Bláha, Jakub Hajný, Šimon Jelínek, Tomáš Kaut, Daniel Kružík, Patrik Machač, Antonín Melka, Tomáš Redlich, David Stach, Jakub Strnad, Ladislav Zikmund, Jaromír Jágr, Brendan O'Donnell, Adam Kalaj, Martin Réway (zkouška).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz