Jágr ve vedení svazu? Je důležité, aby se začal seznamovat i s jinými věcmi, říká Král

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

20. června 2020, 13:40

Marek Hedbávný

Prezidentem Českého hokeje byl v sobotu počtvrté za sebou zvolen Tomáš Král. Ve výkonném výboru ale došlo k několika změnám.

Konkrétně ke čtyřem. Skončili Miloslav Šeba, Otakar Černý, Karel Jankovič a Aleš Kmoníček. Místo nich do nejvyššího vedení svazu míří Marek Chmiel (Třinec), Daniel Sadil (Litoměřice), Jiří Šindler (para hokej) a také největší osobnost českého sportu Jaromír Jágr (Kladno).

„Mám radost, že jsem se s Jardou Jágrem domluvil. To je persóna, která bude vždycky sehrávat velkou roli ve vnímání českého hokeje. A může mu velmi výrazně pomoct," těší Krále.

Jágr zřejmě bude prvním hráčem v novodobé historii, který bude současně členem výkonného výboru. „Když bude chtít hrát, a asi ještě bude chtít hrát, tak samozřejmě může. Myslím, že jednou za měsíc výkonný výbor zvládne i tak. Patří tam," uvedl Král.

„I pro něj je důležité, a tak jsme se o tom i bavili, aby se začal seznamovat také s jinými věcmi než bruslit v deset hodin večer na zimáku. A myslím to upřímně," říká Král. „Je to člověk, a hokejista ani nemluvím, který bude mít k hokeji do budoucna hodně co říct."

„Jaromír Jágr? Persóna, která bude vždycky sehrávat velkou roli ve vnímání českého hokeje."

Konflikt zájmů podle Krále nehrozí. „To si nemyslím, Mohl by jedině vynadat Šindlerovi za rozhodčí, ale to může každý, kdo tam je," odlehčil rozhovor. A pak vážně dodal: „Nemyslím si, že je rozdíl, jestli je tam generální manažer týmu nebo hráč. Zvlášť, když je Jarda na Kladně nejen hráč, ale i vlastník a tak dále."

A jak nový výkonný výbor na nadcházející čtyři roky vznikal?

„Některé lidi jsem si nechal, s kterými ta spolupráce je osvědčená a vyzkoušená. Potom jsem tam udělal nějaké změny, pokud jde o návrhy extraligy," vysvětlil Král po konferenci novinářům. „Není to nic osobního. Spíš jde o to, že třeba Třinec je organizace, která dlouho neměla nikoho ve výkonném výboru. A Marek Chmiel je člověk, který může být velkým přínosem."

„Daniel Sadil byl v dozorčí radě a má na starosti akademii v Litoměřicích. To je, myslím, logické – tu organizaci chceme posilovat," představil Král dalšího nového člena výkonného výboru.

„A Jiří Šindler? Jsme rádi, že jsme získali zástupce, který má na starosti para hokej. Navíc je to velmi inteligentní, schopný a věcný chlap. Myslím, že je to postavené velice dobře," tvrdí Král.

„Libor Zábranský a další? Mohli by být i kandidáti na tuhle pozici. A slušela by jim."

Ten je ve funkci od roku 2008. Čeká ho už čtvrté volební období, tentokrát byl dokonce jediným kandidátem.

Do budoucna ale vidí osobnosti, kterým může řízení Českého hokeje předat. „Jsou tady už jména, která o tom mohou přemýšlet. Když jsem začínal, tak těch osobností moc nebylo, které by mohly třeba tenhle post dělat. Protože většina těch nejlepších hokejistů zlaté generace ještě hrála. Za tu dobu už se ale z řady z nich stali manažeři. A nyní je úplně jednoznačné, že se tu profilují osobnosti, které to budou moct dělat," je si Král vědomý.

„Třeba Libor Zábranský, Milan Hnilička, Martin Straka nebo právě Jarda Jágr, když by se tomu chtěl věnovat... Prostě spousta jmen, která už jsou dnes v pozici, že se věnují funkcionařině. Mohli by být i kandidáti na tuhle pozici. A slušela by jim," uzavírá.

Nově zvolený výkonný výbor Českého hokeje

Prezident: Tomáš Král.
Viceprezidenti: Teprve se rozhodne.
Další členové: Marek Chmiel, Jaromír Jágr, Aleš Pavlík, Daniel Sadil, Jiří Šlégr, Libor Zábranský, Petr Bříza, Bedřich Ščerban, Jiří Šindler, Milan Vacke.

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz