Jágr vyprodal i Hradec. Možná už to nikdy nezažijeme, libuje si Godla

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Ruku na srdce: Kdyby Kladno nemělo Jaromíra Jágra, úterní návštěva na zápase v Hradci Králové by byla skoro o půlku slabší. Takhle se v jeho vyprodané aréně tísnilo 6890 diváků. To jako by domácí hokejisty zablokovalo, málem nedali gól, ale nakonec se přece jenom protrápili k výhře v prodloužení.

Před nejvyšší domácí návštěvou sezony sehráli Hradečtí paradoxně jeden z nejslabších zápasů. Velký kus „viny“ na tom ale samozřejmě nesl soupeř. Výborně připravené Kladno sahalo po velkém překvapení a jen tři minuty mu chyběly ke třem bodům!

„Je to trochu zklamání, když jsme do 58. minuty vedli 1:0, i když jsme ten gól dali v 50. minutě. To už si musíme uhlídat. Přišlo tam hloupé vyloučení, a Hradec to potrestal. V prodloužení jsme dostali gól po jedné chybě. Zklamání,“ kroutí hlavou brankář Denis Godla. Tedy hlavní hrdina Rytířů.

Domácím pochytal 38 ze 40 střel a už už sahal po prvním čistém kontu v extralize. „Nad tím nepřemýšlím. Kdyby to bylo 2:1, 3:1, to je jedno. Jde o ty body, které nám v tabulce momentálně chybí. Každý je pro nás zlatý. Sice jsme rádi, že máme jeden, ale mohli jsme mít tři,“ mrzí Godlu.

Slovenský gólman patří mezi nejmenší napříč celou soutěží, soupeři na něj přesto špatně hledali recept. Godla jim perfektně zmenšoval úhly a ani útočně laděný Hradec si s tím nemohl poradit. Zvládli to až Rudolf Červený a v prodloužení krajan Mislav Rosandič.

„Denďo je můj vrstevník, hráli jsme spolu v osmnáctce i dvacítce. Je to výborný brankář. Měli jsme na něj přípravu, věděli jsme, že hodně vyjíždí z brány. Chtěli jsme si to házet o betony a dorážet to tam. Ale chytal výborně, těžko se nám ho překonávalo. Jsme rádi, že jsme tam nějakou tu šmudlu na konci dotlačili,“ culí se hradecký zadák, jenž svou trefu pojmenoval naprosto přesně.

Hráči Mountfieldu se totiž jinak koncovou fází protrápili. Vypadalo to, jako by je nula na brankovém kontě svazovala s každou minutou víc a víc. „Pokaždé soupeře přestřílíme, ale nedokážeme si správně hodit tu finální přihrávku, abychom zakončili do odkryté brány. Ale myslím, že když ty střely máme, tak je jen otázkou času, kdy nám to tam začne padat,“ věří Rosandič.

„Denďo je můj vrstevník, hráli jsme spolu v osmnáctce i dvacítce. Je to výborný brankář.“

Těžko říct, jestli na nervozitě měla svůj podíl i návštěva. Hradecký zimák byl poprvé v sezoně vyprodaný, jen škoda, že tomu neodpovídala i atmosféra. Většina z 6890 diváků se totiž opravdu jen dívala – samozřejmě v první řadě na Jaromíra Jágra.

„My jsme to tak nebrali. Brali jsme to tak, že to jsou naši fanoušci, kteří přišli podpořit Hradec a držet palce nám, ne Džegrovi. Jsem rád, že jsme jim ukázali, že jsme lepší než Kladno. A že jsme vyhráli,“ povídá Rosandič po druhém úspěchu za sebou.

Pro Rytíře už není žádná novinka, že kam přijedou, tam zaplní halu. „Určitě je to lepší, než kdybychom měli hrát před tisíci diváky. Je to jenom plus. Já i všichni kluci si to můžeme jen užívat a podávat co nejlepší výkony,“ kvituje Denis Godla.

„Možná, že už to nikdy nezažijeme. Musíme si to užívat v každém zápase, vytěžit z toho a hlavně se zlepšovat,“ dodává.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz