Jako Pekka Rinne?! Děčínský brankář v play off skóroval přes celé hřiště

Foto: Miroslav Zdražil, hcdecin.cz

7. března 2020, 22:17

Ondřej Mach

Hned první hrací den vyřazovací části druhé ligy nabídl nevídaný okamžik. Úvodní vítězství Děčína v sérii proti Řisutům pečetil brankou do prázdné klece domácí gólman Lukáš Lavinger.

V sobotu odstartovalo play off třetí nejvyšší soutěže, v rámci severské skupiny na sebe v předkole narazily Děčín s Řisuty. A první duel má hodně nečekaného hrdinu.

Brankáři střely přes celé hřiště občas zkoušejí. Jeden tým ve snaze dotáhnout těsný náskok odvolá svého gólmana a snaží se srovnat v šesti. Pokud se kotouč příhodně odrazí a brankář má dost času, může se pokusit ohrozit soupeřovu branku. Právě takový kousek se povedl Lukáši Lavingerovi.

Medvědi se ve druhé třetině dokázali oklepat z vyrovnávací branky Buldoků a osm minut před koncem vedli o dva góly. Dvě a půl minuty před poslední sirénou hosté odvolali brankáře a zkusili zaútočit v šesti. Početní převahu ještě umocnilo vyloučení Tomáše Faigla.

 

Řisuty tak hrály v šesti proti čtyřem a nebezpečně ohrožovaly děčínskou branku. Lavinger nejprve svůj tým několikrát podržel a v čase 58:36 se odhodlal k nečekanému kousku. Třicetiletý gólman vyhodil kotouč přes celé kluziště, a ten k překvapení všech doklouzal až do hostující branky.

Podobnou trefou nedávno zaujal slavný finský brankář Pekka Rinne, který stejným způsobem skóroval proti Chicagu. V rozhovorech pro zámořské novináře později popisoval, jak takový gól dáte jednou za život. Tyto pocity nyní zřejmě prožívá i Lavinger. Klubový odchovanec patří ke klíčovým hráčům Děčína a hned v prvním zápase prokázal svou důležitost.

Už v pondělí Severočeši zamíří do Slaného, kde se na ledě Buldoků pokusí přidat druhou výhru. Podaří se jim sérii ovládnout i díky životnímu gólu jejich brankáře?

Foto: Miroslav Zdražil, hcdecin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz