Jakub Kovář by měl být brzy fit, podezření na otřes mozku se nepotvrdilo

26. ledna 2020, 13:00

Václav Jáchim

Jakub Kovář nedochytal sobotní utkání s Kazaní poté, co se srazil se spoluhráčem Denisem Bodrovem. Český gólman opustil kluziště na nosítkách a podle prvních informací se zdálo, že utrpěl otřes mozku. Podezření se ale naštěstí nepotvrdilo, podle vyjádření ředitele Avtomobilistu Jekatěrinburg by měl být Kovář brzy fit.

Bitva s Kazaní skončila pro někdejšího gólmana Českých Budějovic nebo české reprezentace v 50. minutě. Po zmíněné srážce musel odstoupit, do branky šel jeho kolega Leonid Fokin.

V prvních okamžicích se zdálo, že by Kovář mohl utrpět vážnější zranění. Po utkání o tom podobně hovořil i hlavní kouč Andrej Martěmjanov, pro něhož by byla ztráta Kováře velmi nepříjemná. Zkušený brankář je totiž v klubu jasnou jedničkou,

Tahle verze se však naštěstí nepotvrdila. „Chvála bohu, podezření na otřes mozku bylo vyloučeno. Jakub podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí a výsledky v tomto ohledu dopadly pozitivně," řekl pro RIA Novosti Maxim Rjabkov, ředitel Avtomobilistu Jekatěrinburg.

Foto: hc-avto.ru

Podle jeho vyjádření je pravděpodobné, že se Kovář brzy vrátí do akce. „Další zápas hrajeme v pondělí s Barysem, to asi Jakub ještě nestihne. Ale do dalších bitev na něj spoléháme. Podle vyjádření lékařů by doba léčení neměla být moc dlouhá," dodává Rjabkov.

Avtomobilist Jekatěrinburg dosud v soutěži nasbíral 64 bodů, v tabulce Východní konference je čtvrtý, vedoucí Kazaň má 74 bodů. Bitva obou týmů v sobotu patřila Kazani poměrem 3:2, Jekatěrinburg ukončil sérii tří vítězství v řadě.

Na úspěších týmu má velký podíl právě Jakub Kovář, který si drží stabilně vysokou výkonnost. Ostatně v KHL byl dvakrát byl vyhlášen nejlepším gólmanem týdne a za prosinec také brankářem měsíce. 

Foto: hc-avto.ru

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz