Jakub Sedláček má jasno. Vsetín neposílí, opouští česká kluziště

Foto: Roman Turovský, hcskoda.cz

13. srpna 2020, 11:17

Adam Bagar

Brankář Jakub Sedláček se po konci v extraligové Spartě připravoval s prvoligovým Vsetínem, nakonec však opouští česká kluziště! Bude chytat v nejvyšší slovenské soutěži, na spolupráci se dohodl s Košicemi. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Jeho angažováním jsme získali vysoce kvalitního a zkušeného brankáře. Moc si vážíme toho, že Jakub souhlasil s naší nabídkou a v nové sezoně bude hájit naše oranžovo-černé barvy jako brankářská jednička,“ těší sportovního ředitele klubu Jana Šťastného.

30letý brankář má zkušeností na rozdávání. Více než čtyři roky chytal v Kontinentální lize za Rigu a Slovan Bratislava, v extralize pak zaznamenal celkem 263 startů. Většinu za Zlín, ale oblékal i dres Hradce Králové a poslední dvě sezony pomáhal Spartě.

Pražský klub se s Jakubem Sedláčkem po sezoně rozloučil, poslední dny se chystal na Lapači. „Momentálně platí, že je v tréninku a hledá si angažmá. Uvidíme, jaký to bude mít vývoj,“ prozradil na startu přípravy na ledě vsetínský jednatel Daniel Tobola.

Ten možná lehce věřil, že by Sedláček mohl Valachy aspoň v úvodu sezony posílit. Ale nestalo se tak, zkušený gólman opět po dvou sezonách opouští česká kluziště. Kromě KHL si vyzkoušel také EBEL v italském Bolzanu, nyní kývl na nabídku slovenských Košic.

„Už se moc těším, pauza bez hokeje byla dlouhá. Těším se na nové spoluhráče. Myslím, že se tady rýsuje velmi perspektivní tým. Košice jsou stále slovenským velkoklubem se skvělými fanoušky. Už se nemůžu dočkat, až ten kolotoč začne,“ hlásí Sedláček.

V Košicích pokračuje kladenský obránce Růžička

Poté, co Košicím tamní ocelárny potvrdily finanční injekci, která městu zachránila extraligový hokej, je východoslovenský klub velmi aktivní s budováním kádru pro novou sezonu. Pomoci mu má i nezvykle početná zkouška, do níž se přihlásilo 102 hokejistů!

Ve středu dal klub šanci útočníkovi Martinu Réwayovi, dnes navíc potvrdil pokračování Davida Růžičky. 32letý bojovník byl v uplynulé sezoně s 20 body za tři branky a 17 nahrávek nejproduktivnějším obráncem košického týmu, za který odehrál 54 zápasů.

„Jsem moc rád, že jsme se dohodli. Je to výborná organizace se skvělým zázemím a krásným městem. I přes několik nabídek z jiných klubů jsem se rozhodl pro Košice. I když tým nebude podle jmen silný, doženeme to srdcem a hladem po úspěchu,“ pokyvuje.

„David byl stabilní oporou naší obrany, měl vynikající produktivitu, odehrál nejvíce zápasů a nebál se udělat pořádek před brankářem. Jsem rád, že se budeme moci i v nové sezoně spolehnout na jeho služby,“ říká Šťastný na adresu kladenského odchovance.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz