Jarůšek kritizoval sudí, Litvínov musí platit. Řezníček potrestal i Kladno

Foto: Ben Gierig

Ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček udělil Litvínovu a Kladnu finanční pokutu ve výši 10 tisíc korun. Verva pyká za výroky Richarda Jarůška směrem k rozhodčím, kterých se dopustil po Open Air v Drážďanech se Spartou. Rytíři za to, že Petr Vampola nastoupil v Pardubicích bez jmenovky.

Podle Herního řádu soutěže může hráč nastoupit bez jmenovky pouze v prvních dvou duelech za příslušný klub, přičemž v tomto případě šlo už o třetí start v kladenských barvách. Zkušený útočník už předtím hrál proti Hradci a Liberci, Kladno proto musí zaplatit předepsanou pokutu deset tisíc korun.

Stejně jako Litvínov, který porušil ustanovení Herního řádu, ukládajícího klubům povinnost zajistit, aby hráči, trenéři, členové realizačních týmů ani funkcionáři nehodnotili v den konání zápasu výkony rozhodčích. Provinil se útočník Richard Jarůšek, který kritizoval výkon Pavla Hodka s Robinem Šírem.

Podle sudích jsem se narazil asi sám. Nemám slov!

„Zážitek výjimečný, ale raději se k tomu nebudu vyjadřovat a stěžovat si, abych nedostal nějakou pokutu,“ začal litvínovský útočník, který poté přece jen prozradil, co mu vadilo. Za stavu 0:1 trefil tyč sparťanské klece a když chtěl dorážet, skončil po ataku Davida Vitoucha sám místo puku v brance.

„Byla přede mnou prázdná brána, soustředil jsem se na dorážku a najednou hrazda do zad a skočil jsem na tyčku. Nevím, co se stalo, kam se rozhodčí dívali. Jasný faul. Všichni jsme se divili, že nepřišly aspoň dvě minuty. Nemám slov!“ soptil Jarůšek. „Podle nich jsem se narazil asi sám,“ dodal ironicky.

Rozhodčí postupovali při posouzení zákroku správně

Podle komise rozhodčích Českého hokeje navíc neměl pravdu. „Nad rámec rozhodnutí jsem si vyžádal její stanovisko. Dospěla k závěru, že rozhodčí postupovali při posouzení zákroku, který hráč komentoval, správně a k porušení pravidel tedy nedošlo,“ uvedl ředitel extraligy Josef Řezníček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz