Jaškin k arbitráži nepůjde, se St. Louis se dohodl na roční smlouvě

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

7. července 2018, 22:21

David Jahoda

Český útočník Dmitrij Jaškin byl jedním ze 44 hráčů, kteří se v NHL předběžně přihlásili k arbitráži. Tu ale nakonec účastník letošního mistrovství světa v Dánsku absolvovat nebude. Se svým dosavadním týmem St. Louis Blues se totiž dohodl na nové smlouvě, která má délku jedné sezony, v níž si rodák z Omsku vydělá 1,1 milion dolarů. Informaci zveřejnilo St. Louis na svém klubovém webu.

Poté, co Dmitriji Jaškinovi vypršela dvouletá smlouva v celkové hodnotě dvou milionů dolarů, se stal český reprezentant volným hráčem s omezením. A jelikož se do 5. července se St. Louis, týmem, který je jediným, za který doteď v NHL nastupoval, nedohodl na prodloužení kontraktu, rozhodl se stejně jako dalších 43 hráčů předběžně přihlásit k arbitráži. 

Ale nepříjemnou výměnu názorů před nezávislým soudem Jaškin nebude muset podstoupit. S Blues podepsal novou jednoletou smlouvu, která mu vynese 1,1 milion dolarů, tedy o 100 tisíc dolarů více, než mu ročně zajišťoval předchozí kontrakt. I příští léto ale bude Jaškin ve stejné situaci, bude totiž znovu „jen“ omezeně volným hráčem.

Jaškin v minulé sezoně odehrál 76 utkání a připsal si v nich 17 bodů za šest branek a jedenáct asistencí, čímž o bod zaostal za svým maximem z ročníku 2014/15. Díky tomu, že se Blues nedostali do play off, se pak mohl Jaškin představit na MS v Dánsku, kde v osmi zápasech zapsal sedm bodů. 

Mezi hráči, kteří se zatím nedohodli na nové smlouvě, a jsou předběžně přihlášeni k arbitráži, jsou i nadále dva Češi – útočník Tomáš Nosek z Las Vegas a brankář David Rittich z Calgary. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz