Jeden z nejlepších zápasů v sezoně, říká Hudáček. V Třinci to žije

Foto: Jiří Bezucha

21. března 2023, 9:58

Petr Pavlík

Tahle bitva nikoho nenudila! Třinečtí hokejisté přetlačili v nervydrásajícím souboji Spartu na jejím ledě 3:2 v prodloužení a před domácími odvetami uzmuli první bod v sérii. Hlavním strůjcem úspěšného tažení byl šikovný útočník Libor Hudáček, který řídil výhru svého týmu dvěma góly.

Třinečtí hráči v prvním čtvrtfinálovém utkání prohráli i vinou špatného začátku, tentokrát ale Spartě větší náskok nedovolili. „Bylo velmi důležité, že jsme jim nedali znovu náskok o dva až tři góly. Díky tomu jsme poté hráli svou hru a dokráčeli pro vítězství,“ ocenil Hudáček.

Sparťané měli v průběhu utkání četné množství střeleckých pokusů, avšak s blížícím se koncem řádné hrací doby začínali mít navrch Oceláři.

„Měli jsme hodně šancí. Já jsem trefil snad dokonce tyčku, poté měl Marko Daňo další šanci, kdy nahodil puk a dorážel. Kotouč přeskočil za brankáře a přešel následně přes brankoviště. Šance jsme rozhodně měli, šli jsme si za vítězstvím. Jsem rád za celé mužstvo, že jsme urvali na Spartě cennou výhru,“ pokračoval v hodnocení jeden z lídrů Třince.

„Jsem rád za celé mužstvo, že jsme urvali na Spartě cennou výhru."

Hráče s drakem na hrudi takový zápas jednoznačně nabudil. „Jak se cítíme? Řeknu to jednoduše: Jsme na tom skvěle, cítíme se výborně,“ dodal jedním dechem Hudáček, který si mimo jiné pochvaloval také úspěšné třinecké přesilovky.

„Můžeme být s nimi spokojeni, dali jsme tentokrát dva góly, takže super. Musíme v tom pokračovat i u nás doma,“ nabádá zkušený útočník.

Rtuťovitý třinecký forvard hodnotí start čtvrtfinálové série jako úspěšný. „Myslím si, že vezeme domů dobrý výsledek. Už v prvním utkání jsme měli šanci na to, abychom vyhráli. Mluvili jsme o tom v kabině. Měli jsme dost sebevědomí, věděli jsme, že nějaké šance určitě přijdou. Byli jsme si ale zároveň vědomi toho, že je prostě musíme využít. Teď jsme byli šťastnější, dali jsme o jeden gól více a máme první bod v sérii. Těšíme se domů,“ vyhlíží domácí odvety rodák z Levoče.

Diváci v obou úvodních zápasech čtvrtfinále chvílemi dávali hlasitě najevo své emoce, což hráči vnímali.

„Viděli jsme možná jeden z nejlepších zápasů v sezoně. Je jasné, že čím víc lidí přijde, atmosféra bude napjatá a vyhrocená. Navíc ještě k tomu na Spartě. My ale musíme směrem do dalších zápasů udržet emoce na uzdě, nechceme se nechat zbytečně vylučovat. Musíme makat každé střídání na sto procent, prostě hrát šedesát minut,“ krotí euforii třinecký útočník.

„Viděli jsme možná jeden z nejlepších zápasů v sezoně. Je jasné, že čím víc lidí přijde, atmosféra bude napjatá a vyhrocená."

A jak vůbec Oceláři prožívají sérii se Spartou? „Je to velmi prestižní. Musím ale připomenout, že kluci v Třinci vyhráli tři tituly za sebou, což je neskutečné. Klobouk dolů, co předvedli za výkony. Je vidět, že i teď to v Třinci pořádně žije,“ komentoval Hudáček, jenž také kvitoval výkon brankáře Ondřeje Kacetla.

„Jedním slovem: úžasné. Klobouk dolů, jak nás podržel. Přišel po dlouhé době do ostrého utkání a hned zavřel branku. Jsme mu za to moc vděční.“

Foto: Jiří Bezucha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz