Jeřábek o švédské atmosféře: Jako v kině, doma v Plzni je to jiné

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

7. února 2020, 9:40

Adam Bagar

(STOCKHOLM, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté přišli o vedení v tabulce seriálu Euro Hockey Tour. Na úvod Beijer Hockey Games smolně podlehli Švédsku 1:2, když rozhodující gól inkasovali necelých pět minut před koncem. Jak viděl urputnou bitvu Jakub Jeřábek?

„Bylo to hodně vyrovnané a hlavně o obranách, střel moc nebylo. Pak rozhodl takový smolný gól. Ale nám možná v zápase chyběl trošku větší tlak do branky, podle mě jsme hráli až moc v koutech,“ popisuje zkušený bek vyrovnanou partii s třemi korunkami.

Začátek však měli Češi výborný. Soupeři prakticky nic nedovolili a díky spolupráci extraligové čtvrté formace šli do vedení gólem Davida Šťastného. „Ta lajna hrála opravdu výborně a svým způsobem nás v prvním dějství nastartovala,“ pokyvuje Jakub Jeřábek.

„Myslím, že úvodní třetina z naší strany nebyla vůbec špatná. Škoda, že jsme potom ve druhé přestali hrát a inkasovali. Švédové navíc začali víc hlídat naše delší přihrávky a my jsme si to zbytečně komplikovali,“ říká k hernímu výpadku v prostřední části hry.

„Ale pořád to bylo vyrovnané. Škoda té smolné branky v závěru,“ dodává Jeřábek. Ten stejně jako kouč Miloš Říha kroutí hlavou nad tím, že Češi nedostali jedinou přesilovku. „Moc jsem to ještě nezažil, ale soupeř hrál doma. Víc bych se k tomu nevyjadřoval.“

Švédské hry se letos vrátily do Globenu a čekalo se, jak se úchvatný stánek pro takřka čtrnáct tisíc lidí naplní. Nakonec asi ze dvou třetin, oficiální údaj zněl 9 613 fanoušků. „Když to řeknu blbě, tak myslím, že tady je to normální. Ani atmosféra nic moc,“ míní.

„Už když jsme letos vyhráli v Leksandu, tak atmosféra taky nebyla žádná. Je to tu dlouhodobě, že se jdou koukat jako do kina. Asi jsou Švédové až moc slušní lidi a chodí spíš za kulturou, než si vybít nějaké emoce. Doma v Plzni je to jiné,“ dodává Jeřábek.

Ten nastoupil v elitním obranném páru po boku Libora Šuláka, který má často útočné choutky. „Hrálo se mi s ním dobře, je to výborný bruslař. Že bychom si říkali, kdo zůstane vzadu, tak to ne. Navíc většinou tam s námi byl Honza Kovář a ten výborně čte hru.“

Národní tým na švédském turnaji obhajuje loňské prvenství, na které přes úvodní prohru 1:2 může stále dosáhnout. Po dni volna jej v sobotu čekají v Finové a den nato akci zakončí bitvou s Rusy. „Máme velkou touhu zbývající zápasy vyhrát, proto jsme tady.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz