Jestřábi posilují útočné řady, na Hanou míří karlovarský Zadražil

Matěj Zadražil | Foto: Jan Čech, denik.cz

Hokejisté Prostějova aktuálně okupují jedenáctou příčku tabulky WSM Ligy. A to je vzhledem k ambicím meta, se kterou nemohou být spokojeni. I proto se tamní vedení snaží kádr průběžně doplňovat. Nedávno přivedlo produktivního útočníka Jiřího Cetkovského a nyní se na spolupráci dohodlo také s talentovaným mladíkem Matějem Zadražilem, jenž dosud působil mezi tuzemskou elitou v dresu Karlových Varů.

Fanshop

Ačkoli se Jestřábi zvedli a vyhráli dvě z posledních tří utkání, rozhodně si nemohou pískat. Na druhou stranu tabulka je natolik vyrovnaná, že jim z jedenácté příčky schází pouhých šest bodů na pátou Kadaň. Právě na ledě Sportovního klubu se Hanáci představí už v sobotním 30. kole a pravděpodobně už s novou útočnou akvizicí Matějem Zadražilem.

Pro něj by to byla dost pikantní premiéra v prostějovském dresu. Právě za Kadaň letos sehrál čtyři zápasy WSM Ligy a tamní prostředí tak dobře zná. A jak se mu tam dařilo? Zaznamenal tři body za přesilovkovou trefu a dvě asistence, jeden plusový bod či dvě trestné minuty. Druhou nejvyšší soutěž však okusil už v uplynulé sezoně v barvách Jihlavy.

Prostějov se trápí a chystá změny! Útok oživí Jiří Cetkovský »

V jejím dresu sbíral v základní části průměrně bod na zápas a další přidal ve vyřazovacích bojích. Bývalý mládežnický reprezentant, který se před třemi lety dokonce představil na šampionátu hráčů do osmnácti let, strávil převážnou část kariéry v prestižní juniorské MHL a v konfrontaci s ruskými týmy dohromady zapsal více než stovku kanadských bodů.

Zkušenosti má rovněž s tuzemskou elitou. Už na konci sezony 2013-14 v extralize debutoval, loni přidal ke dvěma startům dalších dvanáct a v letošním ročníku stihl ani ne za polovinu sezony tucet zápasů. Ovšem ten poslední se datuje k 1. listopadu. Od té doby jednadvacetiletý útočník důvěru nedostal a proto mění působiště, stěhuje se do Prostějova.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz