Jestřábi vítají tři útočníky! Hlásí se navrátilci i zkušený kanonýr

Foto: Josef Pavlíček, hcmotor.cz

Prostějov na svém webu potvrdil příchod tří útočníků. Do jestřábího hnízda se vracejí útočníci Martin Novák s Janem Rudovským. S prostějovským klubem se na spolupráci dohodl i Jan Kloz.

O příchodu Martina Nováka se v poslední době čile spekulovalo, na Hané nyní jeho transfer oficiální potvrdili. Zkušený útočník patří k prověřeným hokejistům, v Chance lize se řadí k nejproduktivnějším hráčům poslední dekády.

V Prostějově navíc v minulosti úspěšně působil – v sezoně 2015/2016 nastřádal v 52 zápasech základní části 32 kanadských bodů, když vstřelil 16 branek a na stejných počet jich nahrál. V následujícím ročníku se mu dařilo ještě víc, za 52 utkání základní části nasázel 15 gólů a přidal 31 asistencí.

Novák naposledy působil v Motoru, kterému pomohl k postupu do nejvyšší soutěže. V extralize za Jihočechy odehrál 40 utkání s bilancí 7+6, nyní bude válčit za Jestřáby. Do tamní organizace se po třech letech vrací také Jan Rudovský.

Foto: lhkjestrabi.cz

Čtyřiatřicetiletý borec odstartoval uplynulý ročník v druholigovém Znojmě, kde naskočil do pěti duelů, v nichž dal gól a zapsal šest asistencí. Následně se přesunul do Havířova, v jehož dresu absolvoval 23 utkání, vstřelil čtyři branky a nasbíral sedm asistencí.

Teď bude mít útočník, jenž prošel kladenskou mládeží, za úkol zvýšit produktivitu prostějovské ofenzivy. Stejná očekávání vkládají Jestřábi také do Jana Kloze. Ten uplynulou sezonu rozdělil mezi Vsetín a Havířov.

Na Lapači měl v 17 utkáních Chance ligy bilanci 7+1, za AZet naskočil do šesti zápasů, dal gól a na dva nahrál. Tato čísla ovšem rozhodně neodpovídají potenciálu Kloze, který v minulosti prokázal vysokou produktivitu v Ústí nad Labem, Kladně, Litoměřicích či naposledy v Motoru.

Foto: Martin Kurfiřt

Aktuální kádr LHK Jestřábi Prostějov

Brankáři: Ondřej Bláha, Marek Micka.

Obránci: Petr Krejčí, Robin Staněk.

Útočníci: Petr Mrázek, Lukáš Motloch, Michal Janeček, Josef Podlaha, Jan Kloz, Martin Novák, Jan Rudovský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz