<

Jiruš jde do Liberce. Zaujme pozici, která je běžná v NHL, říká Augusta

Foto: Dalibor Kachlík, skkadan.cz

Liberec rozšířil svůj realizační tým: asistentem trenéra se stal bývalý kouč Benátek nad Jizerou Valdemar Jiruš, který bude mít podle Patrika Augusty na starost hlavně rozvoj hráčů.

Jiruš tak po čtyřech letech (třech sezonách jako hlavní trenér) končí v Benátkách nad Jizerou, které sestoupily do druhé ligy.

U Bílých Tygrů už na trenérské pozici působil: byl asistentem u mládežnických kategorií.

Vypracoval se postupně na hlavního kouče liberecké juniorky.

„Valda zaujme pozici, která je běžná v NHL. Bude mít na starost především hráčský rozvoj."

Teď se vrací zpět, ale k hlavnímu týmu.

„Valda zaujme pozici, která je běžná v NHL. Bude mít na starost především hráčský rozvoj, takže bude v kontaktu s juniory a s kluky původně z Benátek, kteří povýší do A týmu," komentuje hlavní kouč Patrik Augusta.

„Bude je mít pod palcem a jsme předběžně domluvení, že by v Litoměřicích vedl i tréninky speciálně pro naše hráče," dodává pro klubový web.

Jiruš jde do známého prostředí. Nejen, že v Liberci už trénoval mládež, ale v minulosti za tento klub dokonce hrál. Bývalý obránce byl u Bílých Tygrů sedm sezon.

Kromě Jiruše má Augusta k dispozici i asistenta Jiřího Kudrnu. Liberec v pondělí oznámil také několik aktualit ohledně kádru.

Skončil například mistr světa Jakub Klepiš. Naopak přišli nově útočník Oscar Flynn a lotyšský zadák Uvis Janis Balinskis.

Pod Ještědem pokračuje také Jakub Rychlovský, Adam Klapka, Jan Štibingr a Sebastian Čederle. Totéž platí i pro zahraniční beky T.J. Melancona a Michala Ivana.

Smlouvu do konce dubna 2023 podepsali matadoři Petr Jelínek a Lukáš Derner.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz