Jmenovec ministra? Kluci si ze mě v kabině utahují, vypráví Prymula

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

Prvoligový Sokolov se před začátkem sezony dohodl na spolupráci s pražskou Spartou. Na západě Čech se tak nyní rozehrává množství sparťanských mladíků, mezi nimi i Patrik Prymula. A devatenáctiletý útočník je nyní čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Baníku.

Prymula by ve svém věku stále ještě mohl nastupovat v juniorce, jeho současným cílem ale je prosadit se mezi muži.

„Vedení Sparty to řešilo. Pak mi řekli, že půjdu s nějakými hráči do Sokolova. Snažím se tady udržet, ale když přijde možnost, tak půjdu rád hrát i za juniorku,“ vypráví mladý útočník.

„Na startu sezony jsem se připravoval v juniorce, pak jsem trénoval se sparťanským áčkem. Snažil jsem se ostatní kluky sledovat co nejvíc, abych se něco naučil. Co se týče přímo tréninku, tak to bylo podobné jako v juniorce,“ vrací se Prymula k přípravě na sezonu.

V dresu pražského velkoklubu dostal šanci v letním Generali Česká Cupu, za Spartu naskočil do dvou zápasů. „Tempo bylo vysoké. Myslím, že jsem mohl zahrát líp. Nechci říct, že se mi nepovedly, ale určitě tam byly nějaké rezervy,“ přemítá.

„Důvěru se snažím splácet co nejvíc. Pokud jde o body, tak je to dobré, protože taky dostávám hodně času na přesilovkách.“

Nyní už se plně soustředí na angažmá v Sokolově, kde s ním jsou i další sparťanští hokejisté. „Jsme spolu na bytě, je to super. Ale i kdybych tady byl sám, tak by to bylo v pohodě. Kluci v Sokolově jsou super, v kabině je skvělá parta,“ říká Prymula.

Na západě republiky se urostlému útočníkovi daří, po sedmi duelech má na kontě stejný počet bodů. „Jsem za to moc rád. Důvěru se snažím splácet co nejvíc. Pokud jde o body, tak je to dobré, protože taky dostávám hodně času na přesilovkách. Odráží se to od toho, jak se daří týmu,“ tvrdí.

Foto: Tomáš Bouda, hcsokolov.cz

„Ale měl bych spíš dávat góly,“ pokračuje se smíchem. „Někdy bych měl radši střílet, na ledě zbytečně někoho hledám. Právě to mi vyčítá trenér Hamara, že občas zbytečně nahrávám. Budu se na tom snažit pracovat.“

V Sokolově může střelbu pilovat třeba po boku Martina Kadlece nebo Davida Tůmy, kteří patří mezi nejlepší prvoligové kanonýry. „Občas na přesilovce mi radí, jsou to super kluci. Chtějí nám pomoct, abychom se mohli zlepšovat,“ povídá.

„Někdy bych měl radši střílet, na ledě zbytečně někoho hledám.“

Prymula je klasickým typem powerforvarda, vždyť měří 203 centimetrů a váží 96 kilo. „V boji o kotouč je to znát, navíc mám docela dlouhou hokejku. Myslím, že se taky udržím víc na puku, snažím se toho využívat,“ přikyvuje.

Baník je na startu ročníku v herní pohodě a drží se na dostřel čelu tabulky. „Nic lepšího jsme si po minulé sezoně přát nemohli. Jsme v super náladě, ale pořád makáme, abychom se na těchto místech udrželi,“ upozorňuje Prymula.

Jmenovec ministra zdravotnictví Romana Prymuly si tak v kabině občas vyslechne i narážky na své příjmení. „Kluci si z toho utahují. Je to sranda, zasmějeme se tomu,“ vykládá s úsměvem.

Devatenáctiletý útočník sbíral zkušenosti v Chance lize už loni, vinou zdravotních problémů z toho ale bylo jen pět utkání.

„Jsme v super náladě, ale pořád makáme, abychom se na těchto místech udrželi.“

„Měl jsem dvě zranění. První se mi stalo v přípravě za Kadaň proti Klatovům. Druhé pak bylo zase něco trochu jiného. Jel jsem podél mantinelu, někdo mi tam nastavil nohu a zakopl jsem. Snad už se mi to bude vyhýbat,“ přeje si.

Dlouhá rekonvalescence nebyla pro mladého hokejistu nic jednoduchého. „Těšil jsem se do Kadaně, až si vyzkouším Chance ligu. Po měsíci jsem ale mohl chodit plavat, nebo makat jinak než na ledě. Takže to nebylo tak strašné,“ vzpomíná na závěr.

Foto: Tomáš Bouda, hcsokolov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz